Γυμναστήριο και μαρούλια

Οι οδηγοί είχαν έναν εφιαλτικό χειμώνα χάνοντας βάρος για χάρη των κανονισμών

Η ιστορία με το βάρος τον οδηγών έχει ξεκινήσει από πέρυσι με τους οδηγούς να διαμαρτύρονται. Το πακέτο των φετινών κινητήρων ζυγίζει περισσότερα κιλά από ότι υπήρχε μέχρι σήμερα κι έτσι η FIA ανέβασε το κατώτερο επιτρεπόμενο  όριο κιλών στα 691 κιλά μαζί με τον οδηγό από τα 642 κιλά που ήταν πέρυσι. Παρόλο που οι οδηγοί αναγκάστηκαν να χάσουν βάρος το πρόβλημα παραμένει.

Ένας πιο βαρύς οδηγός έχει μεγαλύτερο μειονέκτημα φέτος σε σχέση με τις άλλες χρονιές καθώς η ομάδα του δεν μπορεί να τοποθετήσει έρμα στα σημεία που θέλει ώστε να βελτιώσει την ισορροπία του μονοθεσίου.

Δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι οδηγοί το 2013 είχαν επιπλέον κιλά. Παρόλα αυτά έπρεπε να χάσουν κι άλλα για το 2014. Αναγκαστικά όταν το λίπος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα χάνεις από τον μυϊκό ιστό και αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι να τον αυξήσεις. Αυτό είναι πρόβλημα για τους οδηγούς οι οποίοι πρέπει να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες ενός αγώνα. Για παράδειγμα ο Lewis Hamilton χαρακτήρισε τον χειμώνα που μας πέρασε ως τον πιο δύσκολο της ζωής του καθώς αναγκάστηκε να μπει σε εντατικό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής ώστε να χάσει κιλά. Ο Βρετανός έχασε 4 κιλά τα περισσότερα από τα οποία ήταν μυϊκός ιστός και όχι λίπος, καθώς δεν είχε για να χάσει.

Το ίδιο εντατικό πρόγραμμα είχαν όλοι οι οδηγοί ώστε να μπορέσουν να ρίξουν το βάρος τους, εκτός από τον Felipe Massa ο οποίος φαίνεται να είναι ο πιο ευνοημένος. Ο Βραζιλιάνος είναι ο πιο μικρόσωμος και ζυγίζει μόλις 58 κιλά. Σίγουρα αυτό είναι ένα ατού για τους ανθρώπους της Williams οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν το όποιο έρμα καλύτερα. Η βρετανική ομάδα έχει κάνει αυτό που λένε οι Άγγλοι «hell of a choices» φέτος τόσο με την αλλαγή κινητήρα από Renault σε Mercedes όσο και με την αλλαγή οδηγού, από τον Pastor Maldonado στον Felipe Massa.

Η FIA μετά από διαμαρτυρίες πρόκειται να αυξήσει το κατώτερο όριο βάρους στα 701 κιλά από το 2015.

Σχόλια

Σχόλια