Με το βλέμμα στην Πορτογαλία

  Ο Ogier δήλωσε ότι σκέφτηκε να αφήσει τον Latvala στην κορυφή του πρωταθλήματος

  Ο Sebastien Ogier μπορεί να πήρε μια μεγαλειώδη νίκη στο Μεξικό αλλά αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να αφήσει τον team-mate του, Jari-Matti Latvala, στην κορυφή της βαθμολογίας. Τελικά ο Γάλλος δεν άντεξε και πάτησε τέρμα το γκάζι στην Power Stage κατακτώντας έτσι τους επιπλέον βαθμούς.

  Φέτος ο κανονισμός εκκίνησης στα χωμάτινα ράλι έχει αλλάξει και δεν υπάρχει πλέον η κατατακτήρια ΕΔ. Ο πρώτος στο πρωτάθλημα μπαίνει πρώτος στις ειδικές, και αυτό ήθελε να αποφύγει ο πρωταθλητής. Ο Ogier ταλαιπωρήθηκε αρκετά την πρώτη ημέρα στο Μεξικό παρόλο που εκκινούσε 2ος. Την πρώτη ημέρα του ράλι είδε τον Latvala να χάνει αρκετό χρόνο «σκουπίζοντας» τον δρόμο. Το ίδιο θα κάνει κι αυτός στην Πορτογαλία τον Απρίλιο και σκέφτηκε να το αποφύγει.

  Το αν έκανε καλά η όχι θα φανεί στην Πορτογαλία αλλά σίγουρα δεν μπορείς να πετάς έτσι μερικούς επιπλέον βαθμούς στον κάλαθο των αχρήστων.

  Πραγματικά το σκέφτηκα γιατί θέλω να εκμεταλλευτώ την κατάσταση όσο καλύτερα γίνεται. Στην πορεία όμως σκέφτηκα πως αν βρέξει στην Πορτογαλία τότε το να εκκινείς πρώτος είναι πλεονέκτημα. Επίσης δεν ήθελα να χάσω 4 βαθμούς, θα ήταν ανόητο. Δεν φοβάμαι να εκκινώ πρώτος και ελπίζω να το αποδείξω στην Πορτογαλία.

  Σχόλια

  Σχόλια