Ο Verstappen στο μικροσκόπιο των Mercedes/Red Bull

Ο νεαρός Max Verstappen, μπορεί να είναι μόλις 16 ετών και να αγωνίζεται στην EuroF3, αλλά είναι ήδη στο μικροσκόπιο των Mercedes και Red Bull. Ο νεαρός Max είναι γιος του Jos Verstappen, πρώην οδηγού Formula. Ο μικρός είχε τραβήξει τα βλέμματα από την εποχή που έκανε κάρτ, αλλά τώρα στην παρθενική του χρονιά στην EuroF3 εντυπωσιάζει. Οι Mercedes και Red Bull έχουν δει τι μπορεί να κάνει και έχουν ήδη έρθει σε επαφή.

Οι Toto Wolff και Helmut Marko έχουν κάνει τις πρώτες συζητήσεις. Αν ο νεαρός γύρει προς τη μεριά της Mercedes θα χρειαστεί άλλη μια χρονιά στην EuroF3 με την ομάδα της Prema Powerteam η οποία είναι ομάδα της Mercedes. Ο Verstappen φέτος αγωνίζεται με την ομάδα της Volkswagen, την Van Amersfoort Racing. Όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο να τον δούμε να αγωνίζεται με τη Fortec Motorsport στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5, η οποία υποστηρίζεται από τη Mercedes.

Αν όμως επιλέξει την πλευρά της Red Bull τότε ίσως τον δούμε προς την ομάδα της Carlin, η οποία αγωνίζεται σε πολλά πρωταθλήματα: GP2, GP3, Formula Renault 3.5 και EuroF3. Μπορεί του χρόνου ο νεαρός να είναι 17 χρονών αλλά δεν αποκλείεται και να γίνει και το μεγάλο βήμα, στην ομάδα της Toro Rossο.

Ο Jos Verstappen δήλωσε:

Αρκετοί μας πιέζουν για το μέλλον του Max, όμως παραμένει συγκεντρωμένος στη Formula 3. Πραγματικά δε γνωρίζω ποια είναι η σωστή απάντηση, αλλά χαίρομαι που βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Ο Max έχει εντυπωσιάσει αρκετό κόσμο. Γνωρίζω ότι ο Helmut έχει ενδιαφερθεί αρκετά για τον Max, από τις αρχές της χρονιάς. Το τρένο έρχεται μία φορά και πιστεύω ότι ο Max μπορεί να πέσει αμέσως στα βαθιά. Μαθαίνει πολύ γρήγορα και το σημαντικότερο είναι ότι εξελίσσεται πολύ καλά. Φέτος προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στα προβλήματα που υπήρχαν και βρήκε λύσεις. Είναι ώριμος και πολύ καλός στις προσπεράσεις. Επίσης έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Δε θέλω να παίξω κάποιο παιχνίδι σε αυτόν τον τόσο μικρό κόσμο, θέλω να παρθεί η σωστή απόφαση για το μέλλον του Max. 

Σχόλια

Σχόλια