Ξεθάβουν τα tomahawks οι Hamilton, Rosberg

Μπορεί να λένε ότι οι σχέσεις θα παραμείνουν καλές αλλά ποιος τους πιστεύει

Το 2014 ξεκινά για την Mercedes με τους καλύτερους οιωνούς καθώς η W05, επιτέλους μετά από αρκετές προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια, δείχνει να είναι το καλύτερο μονοθέσιο στο gird. Βέβαια όχι λόγο τόσο της αεροδυναμικής της σχεδίασης-απόδοσης όσο τις αξιοπιστίας της και της αρμονικής λειτουργίας.

Οι νέοι κανονισμοί ανακάτεψαν για τα καλά την τράπουλα και φέτος, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια του πρωταθλήματος, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ταχύτητα αλλά η αξιοπιστία και η σταθερότητα. Η Mercedes λοιπόν ξεκινά ως φαβορί τη νέα χρονιά. Ας φύγουμε όμως λίγο από το μονοθέσιο και ας πάμε στους οδηγούς. Οι Nico Rosberg και Lewis Hamilton βλέπουν ότι μπροστά τους ξεδιπλώνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, για να πρωταγωνιστήσουν και να γράψουν το όνομά τους στην ιστορία του σπορ, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο μεν Rosberg για το πρώτο του πρωτάθλημα και ο δε Hamilton για δεύτερο και μάλιστα με διαφορετική ομάδα. Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε θα είναι η πορεία της σχέσης των δύο οδηγών μέσα στη χρονιά όσο θα προχωρά το πρωτάθλημα. Οκ πέρυσι τα πράγματα ήταν πιο απλά καθώς το πρωτάθλημα είχε τελειώσει. Όμως φέτος τι θα γίνει; Τα δείγματα που πήραμε από τους πρώτους αγώνες του 2013 ήταν λίγο κάπως με τον Rosberg να γκρινιάζει και τον Hamilton να το παίζει ομαδικός παίχτης. Ποιος τον πίστεψε; Ποιος οδηγός, που θέλει να πρωταγωνιστήσει είναι ομαδικός; Κανείς!

Το παρελθόν τους είναι κοινό από τότε που αγωνίζονταν στα καρτ αλλά τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Μπορεί ο Rosberg να λέει ότι δεν περιμένει να αλλάξουν και πολύ τα πράγματα στη σχέση του με τον Hamilton όμως όταν θα παίζεται το πρωτάθλημα σίγουρα αυτά που λέει τώρα θα τα ξεχάσει. Το ίδιο ισχύει και για τον Βρετανό ο οποίος μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει καταφέρει να κρύψει καλά τον «πρωταθλητή» από όλους μας αλλά φέτος θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε τον Hamilton που γνωρίσαμε όταν πρωτοήρθε στην F1.

Σχόλια

Σχόλια