Επίδειξη δύναμης

  Ο Sebastien Ogier ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Ράλι Μεξικό

  O Sebastien Ogier κυριάρχησε στο Ράλι Μεξικό κατακτώντας μια εμφατική νίκη μπροστά από τον team-mate του, Jari-Matti Latvala. Ο Γάλλος οδήγησε εκπληκτικά όλο το 3ήμερο τερματίζοντας με κάτι περισσότερο από 1 λεπτό διαφοράς από τον Φινλανδό. Πίσω από τα δύο VW Polo WRC βρέθηκε το i20 WRC με τον Thierry Neuville κι έτσι η Hyundai πανηγύρισε το πρώτο της βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

  Το ράλι στο Μεξικό ήταν το πρώτο χωμάτινο της χρονιάς. Ο κανονισμός εκκίνησης της πρώτης ημέρας έχει αλλάξει για φέτος αναγκάζοντας τους πρωτοπόρους της βαθμολογίες να ξεκινούν πρώτοι. Σε αυτό ήλπιζαν όλοι, πως τα VW θα χάσουν χρόνο την πρώτη ημέρα «σκουπίζοντας» την πίστα. Κι όντως έτσι έγινε αλλά για λίγο. Ο Mads Ostberg ήταν αυτός που κατάφερε να εκμεταλλευτεί καλύτερα απ’ όλους αυτή την ευκαιρία και στο πρωινό loop της πρώτης ημέρας ήταν στην κορυφή. Όμως ο Ogier στο απογευματινό loop έκανε την αντεπίθεσή του και πήρε τα ηνία. Από εκείνο το σημείο και ύστερα όλα ήταν απλώς ιστορία. Ο Γάλλος διέλυσε τον ανταγωνισμό με 14 νίκες, συμπεριλαμβανομένης και της Power Stage, σε 22 ΕΔ.

  Για μια ακόμα χρονιά οι διαδρομές στο Μεξικό αποδείχθηκαν πολύ σκληρές. Οι Mikko Hirvonen, Mads Ostberg, Kris Meeke, Andreas Mikkelsen και ο Robert Kubica δεν έφυγαν αλώβητοι. Μάλιστα ο Πολωνός είχε δύο εξόδους μέσα σε δύο ημέρες καταστρέφοντας το rollcage του Fiesta του.

  Επόμενη στάση του πρωταθλήματος το Ράλι Πορτογαλίας στις 3 με 6 Απριλίου.

  Αποτελέσματα-Βαθμολογία

  Σχόλια

  Σχόλια