Η απαγόρευση του FRIC επηρέασε την Mercedes

Μπορεί η Mercedes να έκανε ξανά το 1-2 στα FP της Παρασκευής στη Γερμανία, αλλά αυτή τη φορά ο ανταγωνισμός ήταν πιο κοντά. Ο Daniel Ricciardo σημείωσε την 3η ταχύτερη επίδοση μόλις 1 δέκατο μακριά. Επίσης, ο ρυθμός του στα μεγάλα stint είναι το ίδιο ανταγωνιστικός. Οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg παραδέχονται ότι η απαγόρευση του FRIC έχει επηρεάσει την απόδοση του μονοθεσίου τους αλλά είναι σίγουροι ότι θα βρουν σύντομα τη χρυσή τομή.

Ο Hamilton δήλωσε:

Είναι δύσκολο να βρούμε το ιδανικό set-up. Προσπαθούμε σκληρά όμως. Είναι δύσκολο να βρούμε τη σωστή ισορροπία με τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Γενικά η πίστα είναι δύσκολη. Τα μονοθέσια είναι διαφορετικά πλέον (σ.σ. χωρίς το FRIC) διότι όλοι έκαναν κάποιες αλλαγές. Το set-up έχει διαφορετικό προσανατολισμό, αλλά η οδήγηση παραμένει διασκεδαστική. Όσον αφορά τη Red Bull, θα μάθουμε αύριο τι συμβαίνει πραγματικά. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι.

Ο Rosberg δηλώνει ικανοποιημένος με την W05 παρά την έλλειψη του FRIC.

Πειράξαμε διάφορα πράγματα ώστε να βρούμε τις σωστές ρυθμίσεις. Χωρίς το FRIC υπάρχουν νέες προκλήσεις. Προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Όμως κάναμε καλή πρόοδο δοκιμάζοντας διάφορα πράγματα. Είμαι ικανοποιημένος από το μονοθέσιο. Χωρίς το FRIC είναι διαφορετικό, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε. Οι διαφορές δείχνουν να είναι μικρότερες αλλά τις Παρασκευές ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αύριο και την Κυριακή.

Σχόλια

Σχόλια