Οι ομάδες δε συμφώνησαν για το FRIC

Το FRIC θεωρείται παράνομο αλλά η στάση της FIA μπερδεύει την κατάσταση

Οι ομάδες τελικά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην παράταση της απαγόρευσης του FRIC μέχρι το τέλος της χρονιάς κι έτσι θα αναγκαστούν να αγωνιστούν χωρίς αυτό στο Γερμανικό GP και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποια ομάδα χρησιμοποιήσει το FRIC τότε κάποια άλλη ομάδα μπορεί να κινηθεί εναντίον της, κάνοντας επίσημη διαμαρτυρία στη FIA. Οι μεγάλες ομάδες έχουν δηλώσει ότι θα συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της FIA.

Μέχρι εδώ καλά. Η στάση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όμως περιπλέκει τα πράγματα.

Η FIA έχει δηλώσει ότι δε θα πάρει σκληρά μέτρα και θα προσπαθήσει να έχει λεπτή προσέγγιση επί του θέματος. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποια ομάδα χρησιμοποιήσει το FRIC και δεν υπάρξει διαμαρτυρία από κάποια άλλη τότε δε θα δεχτεί ποινή.

Δεν αποκλείεται, την Πέμπτη στον τεχνικό έλεγχο, να δούμε κάποια ομάδα να έχει το FRIC στα μονοθέσιά της τεστάροντας τη νομιμότητα του συστήματος. Αν οι αγωνοδίκες θεωρήσουν ότι το FRIC είναι ένα παράνομο κινητό εξάρτημα, όπως αναφέρει η Τεχνική Οδηγία της FIA, τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί. Αν όμως αποφασίσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα τότε όλες οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με αυτό. Παράλληλα όμως μπορεί κάποιος να κάνει επίσημη διαμαρτυρία για τη χρήση του συστήματος, και να βασιστεί πάνω στην Τεχνική Οδηγία που εξέδωσε η FIA πριν μερικές ημέρες.

Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη, ακόμα και για τους ίδιους τους ανθρώπους της Formula 1… Σίγουρα θα έχουμε… γλέντια στο Hockenheim.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια