Η FIA θα κάνει τα στραβά μάτια

Το Γερμανικό Grand Prix πλησιάζει και οι ομάδες καλούνται να πάρουν μια απόφαση σχετικά με τη χρήση του συστήματος FRIC. Η FIA έχει ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι παράνομο και θα πρέπει να αφαιρεθεί από τα μονοθέσια. Επίσης, έδωσε την εναλλακτική να το κρατήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία από τις ομάδες, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο.

Αν οι ομάδες τελικά δε συμφωνήσουν τότε η FIA θα αναγκαστεί να απαγορεύσει το FRIC από το Hockenheim. Όμως υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία δε θέλει να πάρει σκληρά μέτρα.

Πηγή μέσα από τη FIA αναφέρει:

Ίσως γίνει κάποια αναφορά στους αγωνοδίκες, είναι μια επιλογή για εμάς. Θα προτιμήσουμε μια λεπτή προσέγγιση. Έτσι ίσως συνεχίσουμε με αυτό (FRIC) ακόμα κι αν δεν υπάρξει ομοφωνία.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι ομάδες δε συμφωνήσουν ομόφωνα να διατηρήσουν το FRIC  στα μονοθέσιά τους η FIA δε θα κινηθεί εναντίον κάποιου, παρά μόνο αν υπάρξει επίσημη διαμαρτυρία. Ίσως λοιπόν την Πέμπτη στον τεχνικό έλεγχο του GP Γερμανίας να έχουμε… πανηγύρια!

Σχόλια

Σχόλια