Ο Bianchi δηλώνει έτοιμος

Ο Jules Bianchi άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο Silverstone με τη Ferrari. Ο Kimi Raikkonen μετά το ατύχημα που είχε στον αγώνα του GP Μ. Βρετανίας δεν μπορούσε να μπει αμέσως στην F14T κι έτσι η Scuderia κάλεσε τον Bianchi να καλύψει το κενό. Ο Γάλλος έδειξε στους Ιταλούς ότι είναι έτοιμος να δεχτεί την πρόκληση κανονικής αγωνιστικής θέσης στην ομάδα αλλά γνωρίζει ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί στους επόμενους 18 μήνες. Η Ferrari έχει συμβόλαιο με τους Fernando Alonso και Kimi Raikkonen για τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν έχουν ακουστεί και λίγα σχετικά με το μέλλον τους στην ομάδα. Όπως και να έχει ο Bianchi είναι έτοιμος αν χρειαστεί…

Με δεδομένο το ότι είμαι μέλος της Ακαδημίας οδηγών της Ferrari, θεωρώ ότι έχω πιθανότητες να αγωνιστώ μια ημέρα εκεί. Τους έδειξα ότι είμαι έτοιμος, θα δούμε. Προς το παρόν έχουν δύο οδηγούς που κάνουν καλή δουλειά. Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για του χρόνου καθώς θα συνεχίσουν με τους ίδιους οδηγούς. Προσπαθώ να επικεντρωθώ σε αυτό που έχω, και σε καλά αποτελέσματα με αυτό. Έδειξα στην ομάδα ότι μπορώ να κάνω καλή δουλειά, ότι είμαι γρήγορος, αλλά ήταν απλώς μια ημέρα δοκιμών. Δεν έγινε κάποια σύγκριση με άλλον οδηγό. Ο στόχος ήταν η βελτίωση του μονοθεσίου και προσπάθησα να τους βοηθήσω. Θεωρώ ότι έκανα τη δουλειά μου.

Ο Bianchi συμπλήρωσε 89 γύρους σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Ο νεαρός δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην F14T καθώς διαφέρει σημαντικά από την Marussia, αλλά όταν τελικά τα κατάφερε βρήκε καλό ρυθμό. Η Ferrari τη 2η ημέρα στο Silverstone έκανε μερικές δοκιμές χωρίς το σύστημα FRIC ώστε να αποκτήσει μια πρώτη αίσθηση.

Σχόλια

Σχόλια