Επικρατεί χάος στην Caterham

Λίγο πριν το Grand Prix Μ. Βρετανίας η Caterham άλλαξε χέρια καθώς ο Tony Fernandes πούλησε την ομάδα σε ένα γκρουπ επενδυτών από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή, με σύμβουλο τον πρώην επικεφαλής των Force India και HRT, Colin Kolles.

Ο Ρουμάνος έπιασε αμέσως δουλειά, τοποθετώντας ως επικεφαλής τον Christijan Albers, στη θέση του Cyril Abiteboul, προσπαθώντας να φέρει σε τάξη την ομάδα, καθώς όπως δήλωσε επικρατεί χάος. Δηλώνει μάλιστα ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές ακόμα διότι με την κατάσταση που επικρατεί η ομάδα δεν έχει μέλλον.

Πιστεύω ότι σημειώσαμε πρόοδο. Φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλες αλλαγές. Προτιμώ να υπάρχουν 200, σίγουρες, θέσεις εργασίας παρά 300 επισφαλείς. Μερικές φορές πρέπει να πάρεις σκληρές αποφάσεις, αλλά πιστέψτε με αρκετοί κατανοούν ότι πρέπει να γίνουν αυτές οι αλλαγές, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση. Είναι αδύνατον. Πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση ολόκληρης της εταιρείας διότι επικρατεί χάος. Πρέπει να αναβαθμιστεί το μονοθέσιο και να βρούμε τον καλύτερο συνδυασμό οδηγού/μονοθεσίου.  Ο στόχος μας είναι να υπάρχει αυτή η ομάδα για αρκετά χρόνια ακόμα και πιστεύω ότι θα επιβιώσουμε.

Αρκετό μυστήριο περιβάλει την ομάδα της Caterham καθώς κανείς δε γνωρίζει πολλά για τους νέους ιδιοκτήτες, εκτός του ότι είναι ένα γκρουπ επενδυτών από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή. Οι φήμες που κυκλοφορούν στα paddock λένε ότι μέσα σε αυτή την ομάδα επενδυτών είναι o πρώην επικεφαλής του Group Lotus, Dany Bahar, ο Mansour Ijaz επίσης σχετικός με τη Lotus αλλά και ο Bernie Ecclestone ο οποίος είναι από τους λίγους -στα paddock- που συμπαθούν τον Kolles. Ο Ρουμάνος όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι όλα τα ονόματα που ακούγονται είναι λανθασμένα.

Ο Kolles είχε συνδεθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά με την προσπάθεια που γίνεται από τη Ρουμανία με την Forza Rossa. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η FIA εξετάζει ξανά την υπόθεση της νέας ομάδας. Να μη μας κάνει έκπληξη αν κάποια στιγμή η Caterham μετονομαστεί σε Forza Rossa και αλλάξει χρώμα, από πράσινο σε κόκκινο…

Σχόλια

Σχόλια