Δεν μπορεί να απλουστευτεί η F1

Ο Charlie Whiting θεωρεί ότι η F1 δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στον χρόνο, πρέπει να κοιτάξει το μέλλον

Στα τέλη Ιουνίου αποφασίστηκαν οι αλλαγές των κανονισμών για το 2015 και η πρώτη αίσθηση που παίρνει κάποιος από αυτές τις αλλαγές είναι ότι η F1 γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκη (σχετικό άρθρο). Ήδη οι αλλαγές για το 2014 έχουν μπερδέψει πολύ τα πράγματα, τόσο τις ομάδες όσο και τον κόσμο, με τους νέους υβριδικούς κινητήρες. Όμως καλώς ή κακώς αυτή είναι η πορεία των πραγμάτων και η F1 όχι μόνο πρέπει να την ακολουθήσει αλλά να πρωτοπορήσει αν θέλει να θεωρείται η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο αλυτάρχης της FIA, Charlie Whiting, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Grand Prix Μ. Βρετανίας δήλωσε ότι είναι ανέφικτο να γίνει η F1 πιο απλή. Θεωρεί ότι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στις εποχές που τα πράγματα ήταν πιο απλά, δύο πτέρυγες ένας κινητήρας και 4 ελαστικά.

Δυστυχώς δε νομίζω ότι είναι εφικτό να απλουστευτεί η F1. Εκτός κι αν τα μονοθέσια γίνουν δραματικά πιο απλά, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι λάθος όταν χρόνο με το χρόνο γίνονται και πιο πολύπλοκα. Είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε πόσο πολύπλοκα είναι τα φετινά μονοθέσια, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες θα βρουν άκρη.

Ο Βρετανός συνέχισε λέγοντας ότι η φύση της F1 είναι η ταχύτατη εξέλιξη και η νέα εποχή των υβριδικών κινητήρων είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται.

Οι ομάδες απαιτούν απόλυτη ακρίβεια στο κάθε τι. Δε νομίζω ότι μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να πεις «ας πάμε σε πιο απλούς καιρούς». Θεωρώ ότι η Formula 1 πρέπει να είναι η κορωνίδα της τεχνολογικής καινοτομίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πραγματικά πιστεύω ότι είναι.

Τέλος μίλησε και για τον νέο τρόπο επανεκκινήσεων πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας (σχετικό άρθρο), λέγοντας πως ήταν ιδέα των ομάδων.

Η πρόταση για τις επανεκκινήσεις έγινε από μια ομάδα αρχικά και στη συνέχεια βρήκε την υποστήριξη και των υπόλοιπων ομάδων. Οπότε δε βλέπουμε κάποιον λόγο να μη γίνει αυτή η ιδέα πράξη. Πιστεύω ότι θα προσθέσει θέαμα, δράμα και θα κάνει την F1 πιο συναρπαστική. Θεωρώ ότι είναι καλή αλλαγή.

Σχόλια

Σχόλια