Αλλαγή φρουράς στη Ferrari

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλές ιστορίες σχετικά με την αναδιοργάνωση της Ferrari, σε μια νέα προσπάθεια να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Το πρώτο βήμα έγινε πριν μερικούς μήνες με τον ερχομό του Marco Mattiacci. Ο Ιταλός φαίνεται ότι πλέον είναι έτοιμος να κάνει τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της Scuderia. Οι τελευταίες δηλώσεις του Ιταλού είναι ότι έχουν ξεκινήσει να «στήνουν» μια διαφορετική Ferrari για το 2015.

Αναπόφευκτα σε μια αναδιοργάνωση κάποιοι μένουν, κάποιοι φεύγουν και κάποιοι έρχονται. Οι τελευταίες φήμες θέλουν την Ferrari να έχει ήδη αρπάξει 3 ειδικούς στους κινητήρες από την Mercedes, 3 αεροδυναμιστές από την Red Bull Racing και κάποιους από τη Lotus, οι οποίοι έχουν την έγκριση του James Allison.

Σίγουρα ο φετινός κινητήρας της Ferrari δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένος (διαβάστε την ανάλυση του Motornews για τα λάθη της Ferrari στον 059/3). Δικαιολογημένα, λοιπόν, οι φήμες θέλουν τον επικεφαλής κινητήρα της Ferrari, Luca Marmorini, να αποχαιρετά το Maranello μετά από πολλά χρόνια, όμως ο Mattiacci αρνήθηκε να γίνει συγκεκριμένος.

Έχουμε φέρει αρκετές αναβαθμίσεις στο αεροδυναμικό κομμάτι στους τελευταίους αγώνες και αυτές βελτίωσαν την απόδοσή μας στην πίστα. Όμως συνεχίζουμε την προσπάθεια για βελτίωση διότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την 6η θέση. Ξεκινώντας από τώρα πρέπει να ετοιμάσουμε μια διαφορετική ομάδα για το 2015. Δε θέλω να δείξω κάποιον συγκεκριμένο, δεν έχω να κάνω κάποια ανακοίνωση. Οι καλύτερες ανακοινώσεις είναι όταν μια ομάδα φέρνει αποτελέσματα. Παρατηρώ ότι δεν υπάρχει σωστή οργάνωση στο τεχνικό κομμάτι. Δε θα αναφέρω ονόματα αλλά πρόκειται να γίνει αναδιοργάνωση.

Ίσως ο Mattiacci να είναι ο άνθρωπος που χρειαζόταν όλα αυτά τα χρόνια η Ferrari. Aς κάνουμε υπομονή να δούμε τι μπορεί να καταφέρει…

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια