Δοκιμές τροχών 18 ιντσών στο Silverstone

Η Lotus θα δοκιμάσει ένα πειραματικό σετ ελαστικών της Pirelli την επόμενη εβδομάδα

Αμέσως μετά το Βρετανικό GP οι ομάδες θα παραμείνουν στο Silverstone για δοκιμές. Σε αυτές τις δοκιμές εκτός από τις τελευταίες αναβαθμίσεις των ομάδων θα δούμε και κάτι εντελώς καινούργιο. Η Lotus θα δοκιμάσει τροχούς 18 ιντσών Η F1 σκέφτεται να αλλάξει τους τροχούς των 13 ιντσών το 2017 και η Pirelli έχει φέρει ένα πειραματικό σετ ώστε να συλλέξουν τα πρώτα δεδομένα.

Ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Pirelli, Maurizio Boiocchi, δήλωσε:

Τα ελαστικά που θα δείτε την επόμενη εβδομάδα έχουν σχεδιαστεί κυρίως με βάση την αισθητική και όχι τόσο πολύ για την απόδοση. Όμως αν χρειαστεί θα έχουμε ένα δείγμα έτοιμο για χρήση μέσα στους επόμενους μήνες. Εν τω μεταξύ ανυπομονούμε να ακούσουμε τις απόψεις σας γι’ αυτή την τελευταία ιδέα μας. Ελπίζουμε να αρέσει αυτή η διαφορετική ιδέα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δήλωσε:

Αν η F1 θέλει να κάνει μια δραματική αλλαγή τότε οι τροχοί 19 ιντσών είναι η καλύτερη λύση. Τους τροχούς 18 ιντσών τους έχουμε δοκιμάσει στα ράλι, στα GT, ίσως θα πρέπει να κοιτάξουμε για κάτι μοναδικό. Όμως το αν θα παραμείνουν οι τροχοί των 13 ιντσών τότε αυτή είναι απόφαση του σπορ, όχι δική μας.

Η Pirelli στις δοκιμές του Silverstone θα αξιολογήσει και κάποιες αλλαγές στα φετινά ελαστικά, έχοντας στο μυαλό το 2015.

Έχουμε επικεντρωθεί στην περιοχή του πέλματος διότι θεωρούμε ότι ίσως υπάρξουν προβλήματα με τις θερμοκρασίες. Θέλουμε να αλλάξουμε λίγο τη συμπεριφορά στο κέντρο του ελαστικού. Είδαμε ότι τα σκληρά ελαστικά είναι λίγο συντηρητικά αλλά θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πριν βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματα. Η βελτίωση των μονοθεσίων είναι μεγάλη. Το 2015 θα υπάρξουν μικρές αλλαγές κυρίως στο εύρος λειτουργίας των ελαστικών όσον αφορά τις θερμοκρασίες. 

Σχόλια

Σχόλια