Τριήμερο δοκιμών Aprilia-Biaggi

  Ο Max Biaggi ολοκλήρωσε ακόμα ένα τριήμερο τεστ με την Aprilia MotoGP

  Στο Mugello βρέθηκε για τρεις ημέρες ο Max Biaggi παρέα με την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia MotoGP προκειμένου να δοκιμάσει την ART. Ο Ιταλός έγραψε αρκετά χιλιόμετρα στην πίστα και την τελευταία ημέρα έπεσε στο 1:50.9, ωστόσο το σημαντικό ήταν πως ολοκλήρωσε με επιτυχία όλο το πρόγραμμα της Aprilia.

  Ο έμπειρος Ιταλός δούλεψε πάνω στο στήσιμο και τα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας και δήλωσε:

  Δεν βγήκα στην πίστα για να γράψω έναν γρήγορο γύρο. Ο στόχος του τεστ ήταν να βρούμε μια σωστή κατεύθυνση και νομίζω ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά. Το θετικό για μένα ήταν ότι μπόρεσα να βρω το ρυθμό μου έπειτα από πολύ καιρό απραξίας. Το όριο φυσικά είναι πολύ μακριά, ωστόσο γνωρίζω ότι  μπορώ να πάω πιο γρήγορα. Θα επιστρέψω στην πίστα, αλλά δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει την ημερομηνία. Είμαι ικανοποιημένος από όλες τις μεριές: την προσαρμογή μου στη μοτοσικλέτα, τα ελαστικά, τα φρένα και φυσικά τη σωματική μου κατάσταση σε μια τόσο απαιτητική πίστα. Πιστεύω να έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στην ομάδα. Την τελευταία ημέρα επικεντρωθήκαμε στις μεγάλες αποστάσεις, κάναμε βήματα προόδου τα οποία είναι σημαντικά για την εξέλιξη της μοτοσικλέτας.

  Ο Biaggi μάλιστα άφησε και ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για πιθανή επιστροφή του στους αγώνες λέγοντας: «Μιλήσαμε με την ομάδα για πιθανή επιστροφή μου, αλλά για την ώρα δεν είναι αυτός ο στόχος μου».

  Από τη μεριά του ο Romano Albesiano, διευθυντής της Aprilia Racing, τόνισε:

  Έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο απόδοσης το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε τις αλλαγές που κάναμε. Βρήκαμε λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα και να βοηθήσουν σε βάθος χρόνου την εξέλιξη της μοτοσικλέτας. Επιβεβαιώσαμε όσα γνωρίζαμε.

  Η Aprilia έχει ανακοινώσει την επιστροφή της στο MotoGP το 2016 με εργοστασιακή συμμετοχή.

  Σχόλια

  Σχόλια