Επίσημο: Άλλαξε ιδιοκτησία η Caterham

Γκρουπ επενδυτών από την Ελβετία και τη Μέση ανατολή με Albers επικεφαλή και Kolles σε ρόλο συμβούλου

Μετά από αρκετές ημέρες φημολογίας έρχεται η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα της Caterham για να επιβεβαιώσει την πώληση της ομάδας του Tony Fernandes. Η ομάδα πουλήθηκε σε ένα γκρουπ επενδυτών από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή, με τον πρώην επικεφαλής της HRT, Colin Kolles, να έχει το ρόλο του συμβούλου.

Η ομάδα θα διατηρήσει το όνομά της και τη βάση της στο Leafield της Μ. Βρετανίας για το προσεχές μέλλον. Οι νέοι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν καθήκοντα άμεσα. Ο πρώην οδηγός της F1, Christijan Albers, με βοηθό τον Manfredi Ravetto, θα είναι ο νέο επικεφαλής της ομάδας. Αντικαθιστά τον Cyril Abiteboul, ο οποίος φεύγει από την ομάδα για νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Ο Albers αναλαμβάνει καθήκοντα άμεσα, και θα βρεθεί στο pitwall του Silverstone για το Grand Prix Μ. Βρετανίας.

Ο Ολλανδός δήλωσε:

Γνωρίζουμε πόσο μεγάλη πρόκληση έχουμε μπροστά μας, και θα δώσουμε σκληρή μάχη για να βρεθούμε από το τέλος του grid στην 10η θέση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος του 2014. Δεσμευόμαστε για το μέλλον και θα διασφαλίσουμε ότι η ομάδα θα έχει τους απαραίτητους πόρους για να αναπτυχθεί και να επιτύχει.

Ο Albers έχει περάσει από τα cockpit των Minardi, Midland και Spyker μεταξύ 2005 και 2007.

Σχόλια

Σχόλια