Ο Ecclestone επαναφέρει την ιδέα των 3 μονοθεσίων

Ο Βρετανός δηλώνει ότι είναι έτοιμος για μια F1 με 8 ομάδες και 3 μονοθέσια η κάθε μια

Ο Bernie Ecclestone μετά τις απειλές κατά Monza (σχετικό θέμα), επανέφερε το θέμα των τριών μονοθεσίων. Η αλήθεια είναι ότι είχε ξεχαστεί λίγο, πάει καιρός από τότε που συζητήθηκε αυτή η ιδέα. Ο Βρετανός δηλώνει έτοιμος για μια F1 με 8 μεγάλες ομάδες οι οποίες θα έχουν από 3 μονοθέσια η κάθε μία. Ο Ecclestone φαίνεται πως έχει γυρίσει την πλάτη στις νέες ομάδες, λέγοντας πρόσφατα ότι όποιος δεν έχει τα ανάλογα χρήματα και δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της F1 δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε αυτή.

Κι όμως αυτός ήταν που έφερε τις Marussia, Caterham, HRT στην F1 πριν μερικά χρόνια. Τώρα όμως δηλώνει ότι ομάδες σαν, αυτή του Tony Fernandes, δεν κάνουν για την F1 καθώς δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο σπορ. Θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερο το σπορ αν είχαμε 3 Ferrari, 3 Mercedes, 3 McLaren κλπ. καθώς αυτά τα ονόματα μπορούν να τραβήξουν χορηγίες. Επίσης πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να μπει κάποιος στην F1, δεν είναι να ξεκινήσει από το μηδέν (τρέμε Haas) αλλά να αγοράσει μια υπάρχουσα ομάδα. Όπως δηλαδή, φημολογείται ότι κάνει ο Colin Kolles με την Caterham (σχετικό θέμα).

Είμαι έτοιμος για μια Formula 1 με 8 ομάδες και 3 μονοθέσια η κάθε μία. Είναι καλύτερο να έχεις μια τρίτη Ferrari ή μια Caterham; Η Ferrari μπορεί να βρει χορηγό στις ΗΠΑ και έναν Αμερικανό οδηγό, φανταστικό. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Πάρτε για παράδειγμα την Caterham, επένδυσε πολλά χρήματα και έψαχνε για pay drivers ώστε να καλύψει τα έξοδα. Και γιατί όλο αυτό, ήταν ποτέ της ανταγωνιστική; Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς από το μηδέν στην F1, κοστίζει πολλά χρήματα. Για να αγοράσεις μια ομάδα με αεροδυναμική σήραγγα, προσομοιωτή κλπ χρειάζεται επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ. Και δεν έχεις ξεκινήσει καν. Στη συνέχεια θα χρειαστείς οδηγούς, προσωπικό, να κατασκευάσεις το μονοθέσιο και για να είναι καλό πρέπει να είναι ακριβό.

Σχόλια

Σχόλια