Κινδυνεύει να βρεθεί εκτός F1 η Monza

O Ecclestone δηλώνει ότι μετά το 2016 ο «ναός της ταχύτητας» δεν θα βρίσκεται στο καλεντάρι

Δύσκολα τα πράγματα για το Ιταλικό Grand Prix στη Monza, με τον Bernie Ecclestone να δηλώνει ότι μετά το 2016 δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ιταλική πίστα. Η Monza ή αλλιώς ο «ναός της ταχύτητας», ήταν η πρώτη ιταλική πίστα που μπήκε στο καλεντάρι της Formula 1 το 1950 και βρίσκεται εκεί σχεδόν όλα τα χρόνια, εκτός από το 1980, όταν το Ιταλικό GP έγινε στην Imola.

Το μέλλον της πίστας δεν είναι καλό, δεν νομίζω ότι θα ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Το παλιό ήταν καταστροφικό για εμάς, από εμπορικής πλευράς. Οπότε την αποχαιρετάμε το 2016.

Η ιταλική πίστα όπως φαίνεται δεν έχει τόσο βαθιά τσέπη ώστε να καλύψει τις ανάγκες του Ecclestone, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε το Mugello ως αντικαταστάτη. Ο Luca di Montezemolo έχει προτείνει το Ιταλικό Grand Prix να γίνει στο Mugello, αλλά ο Ecclestone δηλώνει ότι δεν έχει δεχθεί κάποια πρόταση γι’ αυτό.

Ο Βρετανός συνέχισε λέγοντας πως η πολύ κακή χρονιά της Ferrari δεν βοηθάει τη κατάσταση καθώς η τηλεθέαση στην Ιταλία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα νούμερα τηλεθέασης στην Ιταλία, είναι μικρότερα απ’ οπουδήποτε αλλού. Ίσως αν η Ferrari αρχίσει να κάνει 1-2 σε κατατακτήριες και αγώνα τότε τα νούμερα ανέβουν.

Σχόλια

Σχόλια