Η Pirelli ανησυχεί για το νέο τρόπο επανεκκίνησης

Η Pirelli θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αρκετέ αναλύσεις και προσομοιώσεις ώστε να είναι έτοιμη για το νέο κανονισμό των εκκινήσεων από στάση μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Η FIA ανακοίνωσε τον τρόπο που θα δίνονται οι εκκινήσεις μετά από περίοδο SC (σχετικό άθρο). Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, πιστεύει ότι θα υπάρξουν διάφορα προβλήματα με αυτόν τον κανονισμό, και δηλώνει ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

Πρέπει να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα γίνει εκκίνηση από στάση, αλλά μετά από πόση ώρα. Βλέπετε πως τρέχουν οι μηχανικοί με τα συστήματα ψύξης στο χέρι, όταν τα μονοθέσια μπαίνουν στα pit. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι η θερμοκρασία των ελαστικών πέφτει, έχει να κάνει με το ότι τα μονοθέσια ίσως υπερθερμανθούν. Όλα πρέπει να λειτουργούν τέλεια. Όταν βρίσκεσαι πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας οι θερμοκρασίες των ελαστικών και η πίεση πέφτει. Πρέπει να κάνουμε μερικές προσομοιώσεις, πρέπει να δούμε πόση ώρα θα μείνουν σταματημένοι στο grid.

Ο Jenson Button θεωρεί ότι αυτή η ιδέα σίγουρα θα προσφέρει περισσότερο θέαμα, αλλά ίσως προκληθούν και αρκετά ατυχήματα.

Θεωρώ ότι είναι σπουδαίο για τον κόσμο, θα βελτιώσει το θέαμα. Η εκκίνηση είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι του αγώνα. Το θέμα είναι ότι στην εκκίνηση του αγώνα έχει φρέσκα ελαστικά, αλλά όταν θα είσαι 5-6 γύρους πριν το τέλος του αγώνα στην εκκίνηση θα έχει αρκετά φθαρμένα ελαστικά. Θα χρειαστεί να πιέσει πολύ τα ελαστικά ώστε να τα φέρεις σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Θα είναι δύσκολο για όλους μας, ίσως προκληθούν ατυχήματα. Σίγουρα θα είναι καλύτερα από τη τηλεόραση αλλά μάλλον θα πρέπει να υπάρξει κάποιος κανονισμός για τα ελαστικά.

Σχόλια

Σχόλια