1η ημέρα Ράλι Πολωνίας: Με το δεξί ο Ogier

  Ο Γάλλος έχει τα ηνία με τους Latvala, Hirvonen και Kubica να μην ξεκινούν καλά

  O Sebastien Ogier ξεκίνησε δυναμικά το Ράλι Πολωνίας παίρνοντας κεφάλι μετά τις τρείς πρώτες ΕΔ. Ο Γάλλος μετά την πρώτη ημέρα έχει προβάδισμα 2,8 δευτερολέπτων από τον Andreas Mikkelsen. Πίσω από τα δύο Polo R WRC που είχαν μια όμορφη μάχη βρέθηκε το Citroen DS3 WRC του Kris Meeke. Ο Βρετανός έδειξε να είναι σε φόρμα και να έχει καλό ρυθμό.

  Καλή αρχή στη Πολωνία έκανε και η Hyundai με τον Juho Hanninen να κατακτά την τρίτη του νίκη σε ΕΔ στο WRC. Ο Φινλανδός βρίσκεται στην 4η θέση 8 δέκατα πίσω από τον Meeke και θα πιέσει για το βάθρο. Φυσικά μένει να δούμε αν θα αντέξει το i20 WRC καθώς στα τελευταία ράλι δεν έχει δείξει και τα καλύτερα δείγματα. Την 5άδα συμπληρώνει ο Mads Ostberg με το άλλο DS3 WRC. Πίσω από τον Νορβηγό ακολουθούν οι Thierry Neuville, Haydon Paddon και Jari-Matti Latvala.

  Ο Latvala ενώ ήταν πολύ γρήγορος στο shakedown δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στις 3 πρώτες ΕΔ με αποτέλεσμα να πέσει πολύ πίσω. Η διαφορά του από τον Ogier είναι ήδη στα 23,5 δευτερόλεπτα. Ο Φινλανδός θα προσπαθήσει να επανέλθει και ίσως τα καταφέρει καθώς οι ΕΔ είναι έτσι όπως του αρέσουν, γρήγορες και τεχνικές.

  Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Mikko Hirvonen και Martin Prokop. Ο Φινλανδός της M-Sport ξεκίνησε χωρίς ρυθμό το ράλι. Ο τοπικός ήρωας, Robert Kubica, ενώ ήθελε να προσέξει και να φτάσει στον τερματισμό χωρίς υπερβολές, δεν τα κατάφερε. Ο Πολωνός είχε μια δύσκολη στιγμή, τουμπάροντας το Fiesta RS WRC, στην 2η ΕΔ του ράλι. Όμως ευτυχώς οι συμπατριώτες του τον βοήθησαν να επιστρέψει στο δρόμο και να φράσει στον τερματισμό. Μετά την πρώτη ημέρα βρίσκεται στην 12η θέση.

  Το ράλι συνεχίζεται το Σάββατο 27/6 με 7 ΕΔ.

  Αποτελέσματα


  Σχόλια

  Σχόλια