Κάτι ήξερε η Force India…

Τελικά η Force India κάτι ήξερε και προσπαθούσε να βρει τρόπους να άρει τη ποινή 5 θέσεων στον Sergio Perez. Ο Μεξικανός έδειξε, για μια ακόμα φορά, στο Αυστριακό Grand Prix ότι είχε την ταχύτητα για ένα δυνατό αποτέλεσμα, ίσως και βάθρο. Ο Perez εκκίνησε 15ος και τερμάτισε 6ος, 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, Nico Rosberg.

Η Force India είναι μια ομάδα που αγαπά, θα έλεγε κανείς, τις αντισυμβατικές στρατηγικές στους αγώνες. Μπορεί η VJM07 να μην έχει τον απόλυτο ρυθμό στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά στον αγώνα είναι πολύ δύσκολη αντίπαλος. Φυσικά για να δουλέψουν αυτές οι στρατηγικές χρειάζεται να έχεις και τους κατάλληλους οδηγούς στο τιμόνι. Ο Nico Hulkneberg το έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να πάρει ένα μέτριο μονοθέσιο και να το φέρει ψηλά στο grid. Ο Perez μετά την απογοητευτική χρονιά με τη McLaren έχει επιστρέψει πολύ δυνατά, αποδεικνύοντας ότι αξίζει να βρίσκεται στην F1. Σίγουρα θα πρέπει να μάθει πολλά ακόμα, όπως για παράδειγμα ότι η πίστα δεν είναι όλη δική του, και πως θα πρέπει να ζητάει και συγγνώμη ότι φταίει αλλά… Από άποψη ταχύτητας δείχνει να έχει κάτι. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται μέσα στην VJM07.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα στο Red Bull Ring έκανε πολύ καλή εκκίνηση ανεβαίνοντας 4 θέσεις. Ο Μεξικανός εκκινούσε τον αγώνα με την μαλακή γόμα, κόντρα στη πλειοψηφία του grid που εκκινούσε με την πολύ μαλακή. Μετά την εκκίνηση βρέθηκε μπροστά από τον Jenson Button ο οποίος ήταν σε ίδια στρατηγική. Ο Perez βρέθηκε στην πρώτη θέση μετά το πρώτο pitstop των υπολοίπων θέτοντας τον ρυθμό. Όταν τα ελαστικά του είχαν φτάσει πλέον στο τέλος τους δέχθηκε επίθεση από τις Mercedes και Williams χάνοντας την πρωτοπορία. Όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του και τον στόχο του. Στο δεύτερο stint είχε επίσης εξαιρετικό ρυθμό αλλά τα μαλακά ελαστικά της Pirelli δεν άντεξαν αρκετά κι έτσι αναγκάστηκε να μπει λίγους γύρους νωρίτερα απ’ ότι υπολόγιζε η ομάδα. Αυτό δεν του επέτρεψε να πιέσει στο όριο στο τελευταίο stint με τα πολύ μαλακά ελαστικά. Όμως η δουλειά είχε γίνει, ο Perez τερμάτισε 6ος μπροστά από τον Button που είχε εκκινήσει πιο μπροστά από εκείνον και είχε την ίδια στρατηγική αλλά και μπροστά από τον team-mate του.

Αν λοιπόν η Force India είχε καταφέρει να πείσει τη FIA, με τα νέα στοιχεία που της παρουσίασε, να άρει τη ποινή των 5 θέσεων τότε ο Perez μάλλον θα πάλευε ξανά με μια Williams για το βάθρο, μόνο που αυτή τη φορά θα ήταν ο Valtteri Bottas και όχι ο Felipe Massa.

Το Αυστριακό Grand Prix δεν εξελίχθηκε τόσο καλά για τη Force India καθώς εκτός από την ποινή που είχε ο Perez στον αγώνα, ο Hulkenberg αντιμετώπισε προβλήματα με το set-up της VJM07. Η ινδική ομάδα αποκάλυψε μετά τον αγώνα πως ο Γερμανός είχε έντονη φθορά στα πίσω ελαστικά λόγω κάποιου προβλήματος στο set-up του σασί.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται στις 4-6 Ιουλίου στο Silverstone. Η βάση της Force India, το παλιό εργοστάσιο της Jordan F1, βρίσκεται δίπλα στη βρετανική πίστα. Έτσι είναι κάτι σαν εντός έδρας αγώνας για την ομάδα του Vijay Mallya, και σίγουρα θα προσπαθήσουν για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια