Χωλαίνει στο turn-in η F14T

Το πρόβλημα του Raikkonen εντοπίζεται στη ισορροπία της Ferrari και όχι στην αλλαγή κανονισμών

Ο Kimi Raikkonen τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με αρκετούς να τον κρίνουν για την πολύ κακή χρονιά που κάνει μέχρι στιγμής στη Ferrari. Πρόσφατα ο Jacques Villeneuve δήλωσε ότι αν ο Raikkonen δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο οδήγησης των νέων μονοθεσίων τότε θα πρέπει να τα παρατήσει. Ο Φινλανδός από την πρώτη στιγμή δεν κατάφερε να βολευτεί μέσα στην F14T με αποτέλεσμα να έχει μαζέψει μόλις 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα και να βρίσκεται στην 12η θέση. Το πρόβλημα του Raikkonen, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι οι αλλαγές στους κανονισμούς αλλά στο εμπρός μέρος του μονοθεσίου της Ferrari, το οποίο δεν είναι όπως το θέλει. Ο Φινλανδός είναι αρκετά ιδιαίτερος με την ισορροπία του εμπρός μέρους και θέλει το ρύγχος του μονοθεσίου να πηγαίνει με ακρίβεια χιλιοστού εκεί ακριβώς που σημαδεύει. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, όπως τώρα για παράδειγμα με την F14T, τότε δεν μπορεί να βρει τα πατήματα που θέλει και οι εμφανίσεις του είναι αποκαρδιωτικές.

Παρά τα προβλήματα ο Raikkonen είναι αισιόδοξος ότι με σκληρή δουλειά θα βρουν λύση, απλώς θα χρειαστεί χρόνος. Στην Αυστρία δοκίμασαν κάτι διαφορετικό αλλά τελικά αυτό δεν δούλεψε, τώρα έχει σειρά το Silverstone…

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι στις αλλαγές λόγω των κανονισμών. Είναι στη συμπεριφορά του μονοθεσίου δεν είναι όπως την προτιμώ και επίσης έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργούν τα ελαστικά. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, δεν έχουμε καλή πρόσφυση, και ειδικά δεν έχουμε μηχανική πρόσφυση. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε λίγο την ισορροπία του μονοθεσίου, ώστε να έχουμε καλύτερη αίσθηση στο εμπρός μέρος αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πραγματικά το σιχαίνομαι όταν δεν έχω καλή αίσθηση στο εμπρός μέρος. Αυτή τη στιγμή αν προσπαθήσουμε να διορθώσουμε το εμπρός χαλάει το πίσω, προσπαθούμε να το ισορροπήσουμε. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα αλλά είμαι σίγουρο ότι θα το λύσουμε το πρόβλημα. 

Σχόλια

Σχόλια