Ξεκινούν έρευνα στην RBR

Ο Horner δηλώνει ότι είναι πολύ απογοητευμένοι με την πορεία τους ως τώρα

Η Red Bull Racing μετά το άκρως απογοητευτικό 3ήμερο στο Αυστριακό Grand Prix ξεκινά μια έρευνα εις βάθος, ψάχνοντας τους λόγους πίσω από την πολύ κακή εμφάνιση τόσο της ίδιας, όσο και της Renault. Συνολικά όλες τις ημέρες η RB10 δεν είχε ρυθμό και στον αγώνα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα με τους κινητήρες της Renault να μην αντέχουν. Ο Christian Horner, επικεφαλής της ομάδας, δηλώνει ότι είναι πολύ απογοητευμένοι από την πορεία τους μέχρι στιγμής καθώς έχουμε φτάσει στα μισά του πρωταθλήματος και δεν έχουν σημαντική πρόοδο.

Πρέπει να αναλύσουμε προσεκτικά τα δεδομένα ώστε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει. Ήταν μακράν το χειρότερο 3ήμερο της χρονιάς. Η πίστα απαιτεί πολλά από τους κινητήρες, αλλά το ίδιο και το Μόντρεαλ. Εκεί ήμασταν ανταγωνιστικοί. Στο Μόντρεαλ είχαμε λιγότερη κάθετη δύναμη αλλά στην Αυστρία δεν γίνεται να έχεις παρόμοιες ρυθμίσεις διότι έχει πιο σφιχτά κομμάτια. Η πίστα απαιτεί πολλά από τους κινητήρες, είσαι τέρμα γκάζι για αρκετό χρόνο. Οι 3 πρώτες ευθείες είναι απαιτητικές οπότε δεν ήταν έκπληξη το ότι υπήρχαν 8 μονοθέσια με κινητήρα Mercedes στην 10άδα. Είναι απογοητευτικό διότι βρισκόμαστε στα μισά της χρονιάς και δεν έχουμε κάνει ουσιαστική πρόοδο από τη Μελβούρνη.

Ο Βρετανός συνέχισε λέγοντας πως η 8η θέση του Daniel Ricciardo ήταν το μέγιστο που μπορούσαν να πάρουν.

Βρεθήκαμε σε πολύ άβολη θέση. Συνολικά δεν πιστεύω ότι πήραμε τα μέγιστα από το μονοθέσιο. Αντιμετωπίσαμε μεγαλύτερα προβλήματα με την πρόσφυση, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Στον αγώνα με τη θερμοκρασία να έχει ανέβει ο Daniel ένοιωθε λίγο καλύτερα με την ισορροπία του μονοθεσίου. Το πρόβλημα ήταν ότι στην πρώτη στροφή βγήκε εκτός πίστας, μετά από αυτό ήταν αδύνατο να πιέσει για κάτι καλό στον αγώνα. Στο τέλος έκανε μια σπουδαία κίνηση στη στροφή 5, η 8η θέση ήταν το μέγιστο για εμάς.

Σχόλια

Σχόλια