Ο Massa έχασε στα σημεία

Μπορεί η Williams να εντυπωσίασε στην Αυστρία αλλά έκανε λάθη

Μπορεί η Williams να εντυπωσίασε στην Αυστρία με το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές και το 3-4 στον αγώνα αλλά έκανε κάποια λάθη τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα κόστιζα σοβαρά. Ο Felipe Massa στο πρώτο stint οδηγούσε τον αγώνα και μετά το pitstop του έπεσε στην 4η θέση. Σύμφωνα με τον Rob Smedley ο Βραζιλιάνος ήταν αργός στον γύρο εισόδου και στον γύρο εξόδου. Επίσης το pitstop δεν ήταν και το ταχύτερο οπότε με τον συνδυασμό αυτών χάθηκε αρκετός χρόνος. Αν η Ferrari ήταν σε καλύτερη κατάσταση ίσως ο Massa να μην μπορούσε να κρατηθεί στην 4η θέση. Όταν μάχεσαι στο όριο η κάθε λεπτομέρεια μετράει

Όπως είπα και στη σύσκεψη της ομάδας μετά τον αγώνα, δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι μετά το πρώτο pitstop από την 1η θέση βρεθήκαμε στην 4η. Είναι πολύ απογοητευτικό. Όμως υπάρχουν ελαφρυντικά. Ο γύρος εισόδου του Felipe ήταν πιο αργός από αυτόν του Valtteri. Το pitstop του Valtteri ήταν το ταχύτερο της ομάδας κι έτσι κέρδισε άλλα 8 δέκατα σε σχέση με τον Felipe. Ο Felipe επίσης δυσκολεύτηκε στον γύρο εξόδου του. Δεν κατάφερε να φέρει άμεσα τα ελαστικά του σε σωστή θερμοκρασία. Στο δεύτερο pitstop ήταν πολύ καλύτερος. Το μήνυμά μου προς την ομάδα μετά την ομάδα ήταν ότι όταν μάχεσαι στην κόψη του ξυραφιού τότε όλες οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο. Όταν λοιπόν χάνεις πολλές λεπτομέρειες πέφτεις από την 1η θέση στην 4η. Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό.

Ο Smedley συνέχισε λέγοντας πως στην Αυστρία δεν είδαμε κάτι μαγικό, απλώς το Red Bull Ring βόλεψε απόλυτα την FW36.

Έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο όσον αφορά τα επίπεδα οπισθέλκουσας και αυτό μας βοήθησε στην Αυστρία. Η πίστα μας ταιριάζει. Επίσης αν έχεις δυνατό κινητήρα είναι άλλο ένα καλό στοιχείο. Κι εμείς έχουμε. Δεν κάναμε μαγικά, είχαμε καθαρά το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο. Η Mercedes αν δεν είχε προβλήματα θα ήταν 3-4 δέκατα ταχύτερη. Επίσης μπορούν πάνε πιο μακριά με ένα σετ ελαστικών, είναι σε καλύτερη θέση από εμάς.

Σχόλια

Σχόλια