Δούλεψαν οι αναβαθμίσεις στη McLaren

H MP4-29 φαίνεται πως έχει μπει στο σωστό δρόμο μετά τις τελευταίες βελτιώσεις στην Αυστρία

Η McLaren παρουσίασε ένα σημαντικό πακέτο αναβάθμισης της MP4-29 στην Αυστρία το οποίο δούλεψε όπως περίμεναν. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην έδειξαν σπουδαία πρόοδο, καθώς μόνο η μία McLaren μπήκε στο Q3 και στους βαθμούς, αλλά η απόδοση του μονοθεσίου βελτιώθηκε.

Το πακέτο της Αυστρίας περιελάμβανε, νέα εμπρός πτέρυγα, νέους αεραγωγούς εμπρός φρένων, αναβαθμίσεις στα sidepod, νέο πάτωμα και διάφορες αλλαγές στο πίσω μέρος. Η εμπρός πτέρυγα ήταν πιο μαζεμένη, καλοσχηματισμένη με μικρότερα πτερύγια, η οποία βελτιώνει τη ροή του αέρα προς το πίσω μέρος ενώ παράλληλα βελτιώνει και την κάθετη δύναμη.

Το πάτωμα γύρω από τον διαχύτη ήταν αλλαγμένο και στο σημείο εμπρός από τα πίσω ελαστικά είχαν ανοιχτεί μικρές οπές. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι του Woking προσπαθούν να βελτιώσουν τη ροή αέρα στον διαχύτη. Όσο πιο καθαρή ροή τόσο καλύτερη απόδοση. Συνολικά όλες οι αλλαγές που έγιναν στην MP4-29 έγιναν γι’ αυτόν τον σκοπό, την καλύτερη ροή αέρα γύρο από το μονοθέσιο.

Υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα καθώς όπως λέει ο αγνωστικός διευθυντής, Eric Boullier, η συσχέτιση των δεδομένων μεταξύ πίστας και αεροδυναμικής σήραγγας ήταν σωστή. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη συνέχεια καθώς δείχνει ότι έχουν μπει στο σωστό δρόμο και πως οι αλλαγές από εδώ και πέρα θα βελτιώνουν την απόδοση.

Προφανώς και είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα διότι δεν βρεθήκαμε εκεί που θα θέλαμε αλλά πρέπει να δούμε τα θετικά. Είναι ενθαρρυντικό το ότι η σκληρή δουλειά απέδωσε. Βελτιώσαμε την απόδοσή μας στον έναν γρήγορο γύρο. Επίσης βελτιώσαμε και τον ρυθμό αγώνα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Όμως παραμένουμε μακριά από το στόχο μας. Το πιο σημαντικό είναι η συσχέτιση των δεδομένων της σήραγγας με την πίστα. Όλες οι αναβαθμίσεις που φέραμε δούλεψαν ακριβώς όπως υπολογίζαμε κι αυτό είναι πολύ καλό. Έχουμε τα σωστά εργαλεία στο Woking. Αυτό είναι το κλειδί, μπορούμε να εμπιστευτούμε τη δουλειά που γίνετε εκεί και να πιέσουμε ακόμα περισσότερο.

Σχόλια

Σχόλια