Δύο στρατόπεδα εντός της Mercedes

Ο Wolff αποκάλυψε ότι στην Αυστρία υπήρξε ανταγωνιστικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών στο γκαράζ.

Η διαφάνεια μεταξύ των δύο πλευρών στο γκαράζ της Mercedes είναι το κύριο μέλημα της ομάδας, σύμφωνα με τον Toto Wolff. Όμως στο Grand Prix της Αυστρίας το κλίμα δεν ήταν όπως κάθε άλλη φορά, οι δύο πλευρές δεν ήταν τόσο ανοιχτές μεταξύ τους. Η Mercedes δεν θέλει σε καμία περίπτωση δύο στρατόπεδα μέσα στα τοίχοι της κι έτσι πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση αναλόγως. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας κάνει σαφές ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη συνοχή της ομάδας χωρίς όμως να μπουν εμπόδιο στη μάχη των Nico Rosberg και Lewis Hamilton.

Προτεραιότητα μας είναι να αφήσουμε τους οδηγούς μας να δώσουν τη μάχη τους, δεν θέλουμε να παρέμβουμε και να κατευθύνουμε καταστάσεις. Παρόλα αυτά μετά το Fp3 δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση και το κλίμα δεν ήταν όπως στους προηγούμενους αγώνες. Είδαμε ότι η κατάσταση γίνεται πολύ ανταγωνιστική, δεν υπήρχε τόση διαφάνεια μεταξύ των δύο πλευρών. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα είναι επιζήμιο για την ομάδα. Θέλουμε όλη η ομάδα να δουλεύει μαζί, οι οδηγοί και οι μηχανικοί από τις δύο πλευρές του γκαράζ να συνεργάζονται. Αυτό είναι το πνεύμα που θέλουμε να διατηρήσουμε. Δεν κοιτάμε να νικήσουμε τους επόμενους αγώνες, αλλά να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί για τα επόμενα χρόνια. Σε κάθε αγώνα πρέπει να μαθαίνουμε νέα πράγματα και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει διαφάνεια μέσα στην ομάδα και όλοι να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Ο Wolff συνέχισε λέγοντας πως όταν διασφαλίσουν το πρωτάθλημα κατασκευαστών και μαθηματικά, τότε θα… αμολήσουν τα λουριά…

Ο κύριος στόχος των οδηγών είναι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα οδηγών. Ο δικός μας, σαν ομάδα, είναι το πρωτάθλημα κατασκευαστών και το πρωτάθλημα οδηγών. Έτσι μάλλον πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και μετά μπορούμε να του αφήσουμε ελεύθερους.

Σχόλια

Σχόλια