Ξεχάστε τα θαύματα

Ο Mattiacci κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να δούμε άλματα προόδου φέτος

Τη Κυριακή στο Αυστριακό Grand Prix είδαμε τον Fernando Alonso να… ξεζουμίζει την F14T αλλά και πάλι να βρίσκεται 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Ο Ισπανός πήρε πραγματικά τα μέγιστα, όλο το 3ήμερο, αλλά δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 5η θέση, πίσω από Mercedes και Williams. Ο επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci, σιγά-σιγά μαθαίνει πως λειτουργεί η κατάσταση στην F1 και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δούμε θαύματα. Ο Ιταλός κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να δούμε άλματα προόδου στην απόδοση της F14T και πως δεν πρόκειται να κλείσουν τη διαφορά τους από τη Mercedes.

Γνωρίζεται πολλά για την F1, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε, «κλείστε τη διαφορά από τη Mercedes». Οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν δραστικές αλλαγές ώστε να κλείσει η διαφορά. Οπότε δεν θα ήταν αλήθεια αν λέγαμε ότι μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά. Επιτρέπετε να δουλέψεις μόνο πάνω στην αξιοπιστία.

Ο Ιταλός συνέχισε λέγοντας πως η διαφορά από τη Mercedes είναι τεράστια και πως δεν γίνεται να τους φτάσουν φέτος.

Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορούμε να αγγίξουμε τον κινητήρα, δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Μέσα σε ένα χρόνο πολλά μπορούν να συμβούν και όπως έχουμε δει και στο παρελθόν από χρονιά σε χρονιά μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Ειδικά φέτος που όλα είναι τόσο νέα. Το 2015 περιμένω μεγάλα βήματα προόδου απ’ όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Mercedes. Θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου. Προφανώς η ομάδα που ξεκινά από πιο χαμηλά έχει μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να πλησιάσουμε τη Mercedes, ή ακόμα και να φτάσουμε στα ίδια επίπεδα. Χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν είναι μια δουλειά που μπορεί να γίνει μέσα σε μία ημέρα, όμως έχουμε σκοπό να φτάσουμε στη κορυφή.

Σχόλια

Σχόλια