«Χαλαρώνει τα λουριά» η FIA

Με σκοπό τη βελτίωση του θεάματος η FIA γίνεται πιο ελαστική και αφήνει τους οδηγούς να παλέψουν

Η FIA  κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά την αυστηρότητά της στα συμβάντα μεταξύ των οδηγών και αφήνει περισσότερο χώρο στους οδηγούς για μάχες. Γιατί άλλο, για την βελτίωση του θεάματος. Είναι το μείζον θέμα των ημερών στην F1. Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η αυστηρότητα των αγωνοδικών  αποθαρρύνει τους οδηγούς να πιέσουν για προσπεράσεις κι αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στον κόσμο. Η FIA, λοιπόν, θα… χαλαρώσει λίγο τα λουριά και «τζαρτζάρισμα» που μέχρι τώρα έδινε ποινή σε κάποιον οδηγό θα θεωρείται αγωνιστικό συμβάν.

Από το Αυστριακό GP οι οδηγοί θα είναι πιο… ελεύθεροι να πιέσουν να και δώσουν μάχες χωρίς να φοβούνται πιθανή ποινή από τους αγωνοδίκες. Φυσικά αν το παρακάνουν τότε ο… πέλεκυς θα πέφτει βαρύς.

Σίγουρα ο Pastor Maldonado θα καλοβλέπει αυτή την απόφαση. Ο οδηγός της Lotus είχε δηλώσει μέσα στη χρονιά:

Δεν μπορείς να αγωνιστείς με την απειλή της ποινής. Μένεις στην πίστα και απλώς περιμένεις για πιθανά προβλήματα. Αν επιτεθείς και η κίνησή σου δεν είναι τόσο καθαρή ή αν ο μπροστινός σου αμυνθεί και διακινδυνεύεται επαφή τότε θα δεχθείς ποινή. Η FIA πρέπει να γίνει λίγο ελαστική.

Σχόλια

Σχόλια