Πρόταση για αλλαγή στις εκκινήσεις πίσω από το SC

Μια νέα σκέψη που συζητιέται στην F1 για την βελτίωση του θεάματος είναι η επανεκκίνηση του αγώνα μετά από καθεστώς Αυτοκινήτου Ασφαλείας να γίνεται με στατικό grid.

Η επανεκκίνηση πίσω από το SC αυτή τη στιγμή γίνεται εν κινήσει με τον πρωτοπόρο του αγώνα να ορίζει τον ρυθμό πριν περάσουν την γραμμή εκκίνησης-τερματισμού. Η νέα πρόταση αναφέρει ότι μετά το SC τα μονοθέσια θα σταματούν στο grid με τις τρέχουσες θέσεις τους και θα κάνουν στατική εκκίνηση, όπως η κανονική εκκίνηση του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν να παρουσιαστούν περισσότερες πιθανότητες για προσπεράσεις και μάχες τροχό με τροχό.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα ποιο το νόημα να βγει SC στην πίστα, όταν θα γίνει κάποιο ατύχημα και θα πρέπει να οριοθετηθεί ο ρυθμός; Ας τους καλούν να στηθούν κατευθείαν στο grid, ή ας επιστρέφουν στα pit. Αν αυτή η ιδέα πάρει το πράσινο φως δεν έχει λόγο ύπαρξης το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Φήμες αναφέρουν ότι αυτή η πρόταση είναι πολύ κοντά στο να πάρει έγκριση για το 2015. Ας περιμένουμε να δούμε όμως και τι θα πει το συμβούλιο του ΠΣΜΑ το οποίο συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.

Σχόλια

Σχόλια