Live Test: Piaggio Medley S 150 i-get

  Με δυναμική εμφάνιση, σπουδαίες επιδόσεις και κυρίως στυλ, το νέο Medley ήρθε στο Live Test του Motornews

  To Piaggio Medley 150S ήρθε στο Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, αυτά που μας αρέσουν και αυτά που μας ξενίζουν σε πραγματικές συνθήκες.

  Παρασκευή 17/7/2020

  Με εξαίρεση την σκληρή του σέλα, το Medley είναι δυνατό και στην εργονομία. Η θέση οδήγησης τοποθετεί τον αναβάτη “πάνω” από το scooter παρέχοντας καλή ορατότητα και άψογο έλεγχο. Η μεγάλη οθόνη πληροφορεί για όλα τα απαραίτητα, με μοναδικό μειονέκτημα την ευκρίνεια του το καταμεσήμερο όταν ο ήλιος φωτίζει έντονα την οθόνη.

  Απίθανος είναι ο χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα ο οποίος είναι κυριολεκτικά τεράστιος. Χωράνε 2 full face κράνη χάρη στην τοποθέτηση του ρεζερβουάρ στο πάτωμα του scooter, ενώ υπάρχει και ντουλαπάκι στην ποδιά για μικροαντικείμενα.

  Συνολικά, το νέο Medley μας άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα απίθανο scooter στο δρόμο με άψογη οδική συμπεριφορά και δυναμικό κινητήρα, ενώ παράλληλα είναι φρέσκο σε εμφάνιση και ικανό σε άνεση και εργονομία. Ακόμα και η τιμή του είναι υπέροχη καθώς με 3.290€ στην έκδοση S δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις μεγαλύτερο scooter.

  Πέμπτη 16/7/2020

  Ο νέος κινητήρας i-Get του Medley είναι και αυτός ένα από τα δυνατά σημεία του scooter. Το μονοκύλινδρο υδρόψυκτο σύνολο των 155cc αποδίδει κάτι περισσότερο από 16 ίππους στις 8.759 σ.α.λ. με τον ψεκασμό να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκκίνηση από στάση. Με το πρώτο άνοιγμα του γκαζιού το Medley πετάγεται εμπρός σβέλτα έχοντας εξαιρετικό “0-20Km/h”. Αφήνει τα υπόλοιπα οχήματα άνετα πίσω του, ενώ στη συνέχεια η επιτάχυνση παρότι μειώνεται δεν είναι αμελητέα. Τα 80-90-100 Km/h έρχονται σχετικά εύκολα χωρίς δισταγμούς, ενώ και από οικονομία τα πηγαίνει περίφημα.

  Το σύστημα Start/Stop είναι πολύ χρήσιμο, ωστόσο παρατηρήσαμε μια μικρή καθυστέρηση στην εκκίνηση όταν ανοίγεις το γκάζι από στάση. Είναι όμως θέμα συνήθειας να βρεις τον κατάλληλο χρόνο που επεμβαίνει το σύστημα και ξεκινά το scooter. Από οικονομία το Medley τα πηγαίνει συμπαθητικά μένοντας κοντά στα 3,5 λίτρα/100Km ακόμα και σε πιεστική οδήγηση.

  Τετάρτη 15/7/2020

  Στο δρόμο το Medley είναι απλά εξαιρετικό. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα scooter σε οδική συμπεριφορά που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην κατηγορία με εξαιρετική λειτουργία στις αναρτήσεις και φοβερή ισορροπία στο πλαίσιο.

  Τόσο το εμπρός τηλεσκοπικό πιρούνι όσο και τα πίσω αμορτισέρ είναι σφιχτά σε λειτουργία και προσφέρουν πολύ καλή πρόσφυση στις στροφές. ενώ και η σταθερότητα είναι σε υψηλό επίπεδο. Το μαγικό στο Medley είναι πως παρότι σκληρές οι αναρτήσεις (για scooter) είναι τόσο ποιοτικές που προσφέρουν και άνεση στον αναβάτη στις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

  Στις στροφές το Medley προσφέρει στον αναβάτη αυτοπεποίθηση να στρίψει χωρίς φόβο έχοντας εξαιρετικά περιθώρια πρόσφυσης, ενώ και τα φρένα έχουν δύναμη και συνέπεια να σταματήσουν το scooter ακόμα και σε ακραίες συνθήκες.

  Συνολικά, το Medley έχει αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες συμπεριφορές στην κατηγορία και σίγουρα μπορεί να συναγωνιστεί ακόμα και μεγαλύτερα μοντέλα σε αυτόν τον τομέα.

  Τρίτη 14/7/2020

  Όλοι γνωρίζεται το Medley της Piaggio, ένα κομψό scooter της ιταλικής φίρμας το οποίο βρίσκεται ήδη στην αγορά τρία χρόνια γνωρίζοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία. Το μοντέλο του 2020 είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό facelift, είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο σε πολλά σημεία.

  Με την πρώτη επαφή το μάτι πέφτει πάνω στη μεγάλη ψηφιακή οθόνη η οποία πλέον διαθέτει πολλές πληροφορίες τις οποίες πολύ εύκολα ξεχωρίζει ο αναβάτης. Πολύ σημαντικό κομμάτι του νέου Medley είναι το σύστημα Start-Stop το οποίο σβήνει τον κινητήρα από 1-5 δευτερόλεπτα μετά τη στάση και τον ενεργοποιεί με το άνοιγμα του γκαζιού εξοικονομώντας καύσιμο και άσκοπα καυσαέρια προς το περιβάλλον.

  Το Medley είναι ποιοτικό και το δείχνει με την πρώτη, το φινίρισμα είναι άψογο και οι λεπτομέρειες κερδίζουν τον παρατηρητή. Με λίγα λόγια η πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική, μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες τις υπόλοιπες αρετές του ιταλικού scooter.

   

  Σχόλια

  Σχόλια