Motornews Test: Mercedes C 180 9G-TRONIC Cabriolet

  Ξελογιάστρα! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένα αυτοκίνητο που εν μέσω θέρους, προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς για να απολαύσει ποιοτικό χρόνο με τους φίλους ή την οικογένειά του.

  Δεν είναι η απόλυτη δύναμη- που δεν έχει. Δεν είναι η sport αίσθηση- που πρέπει να “σκάψεις” για να εντοπίσεις. Είναι αυτό το αίσθημα που σου δίνει ένα ποιοτικό αυτοκίνητο, ίσως το ποιοτικότερο του είδους, με το οποίο αισθάνεσαι τη σιγουριά που θες για να το χρησιμοποιήσεις στο γύρο του κόσμου. Αυτή είναι η ανοιχτή Mercedes C 180. Ένα αυτοκίνητο που αδικείται από την τιμή του, γιατί είναι πραγματικά κρίμα το να μην μπορεί να το αποκτήσει όλος ο κόσμος.

  Αυτή εδώ η Merc λες και έχει έρθει στην ελληνική αγορά για να μας θυμίσει τα “περασμένα μεγαλεία”. Τότε που τα ποιοτικά αυτοκίνητα ήταν προσιτά, χωρίς να είναι φθηνά- για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε (α, ρε ΠΑΣΟΚάρα!). Με το σχετικό κουμπί, η οροφή αναδιπλώνεται σε 20” και οι ουρανοί είναι δικοί μας- ιδανικά, όταν έχει πέσει ο ήλιος- ακόμα και εν κινήσει, μέχρι τα 50 χλμ./ώρα. Η κάθε διαδρομή γίνεται απολαυστικότερη, με την συνολική ποιότητα του αυτοκινήτου να είναι σε κάθε εκατοστό που περιβάλλει τον οδηγό και τους επιβάτες.

  Η δερμάτινη επένδυση είναι κορυφαία και προσφέρει την αναμενόμενη upper class αίσθηση στην καμπίνα. Έχει δε όλο εκείνο το σκληροτράχηλο υπόβαθρο που χρειάζεται για να αντέξει στο χρόνο και τις επιπρόσθετες κακουχίες που ένα ανοιχτό αμάξωμα επιβάλλει στα υλικά της καμπίνας. Τα αναπαυτικά καθίσματα, η οθόνη αφής και οι ψηφιακή “εποχή” στον πίνακα των οργάνων, φτιάχνουν μια εικόνα πολύ σύγχρονη στο εσωτερικό που δείχνει να ακροβατεί εντυπωσιακά ανάμεσα στις κλασσικές αξίες και τις σύγχρονες φόρμες.

  Κάτω από το εμπρός καπό, ο 1.600άρης με το turbo του και τους 156 ίππους, δεν σε αφήνει να παραπονεθείς, ότι και αν ζητήσεις. Αυτό αυτό που θα ζητήσεις έχει να κάνει με τις επιδόσεις, θα σταθεί αξιοπρεπώς στο πλευρό σου- χωρίς όμως να “ενοχλήσει” το εξαιρετικό πλαίσιο με τις δυνατότητες του. Βλέπετε, σε ότι έχει να κάνει με την ακαμψία, οι τεχνικοί της Mercedes δίνουν ρέστα σε αυτό το future classic μοντέλο. Αν βάλεις και την λειτουργία της ανάρτησης στην εξίσωση, καταλαβαίνεις γιατί εδώ και δεκαετίες “αυτοί” με το τριάκτινο αστέρι, είναι η trend setters στην κατηγορία (και όχι μόνο).

  Το αυτοκίνητο που είχαμε στα χέρια μας ήταν εφοδιασμένο με το πολύ ραφιναρισμένο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, που ταιριάζει ιδιαίτερα στο σύνολο. Εκμεταλλεύεται απόλυτα την απόδοση του κινητήρα, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη πίεση και ο οδηγός έχει μόνιμα -στις περισσότερες περιπτώσεις- την αίσθηση πως η δύναμη που έχει στη διάθεσή του είναι παραπάνω από επαρκής.

  Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχεις κανένα απολύτως λόγο να μπεις στην ανοιχτή Merc και να βάζεσαι. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο για χαλαρό cruising, ιδανικά μετά τη δύση του ήλιου- ή κάπου εκεί κοντά- κάνοντας απολαυστική κάθε μετακίνηση. Βάζεις και ένα usb με κομματάρες από τον Chris Rea και πας χωρίς προορισμό.

  MTNS

  Σχόλια

  Σχόλια