Ασφάλεια 5 αστέρων για το νέο Ford Fiesta

  Την ανώτατη διάκριση ασφάλειας πέτυχε το νέο Ford Fiesta, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί "παίκτη" κορυφής σε κάθε επίπεδο.

  Fprd Fiesta EuroNCAP 5 stars rating

  Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός φορέας αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP έδωσε υψηλή βαθμολογία στο Fiesta για την προστασία τόσο των ενηλίκων επιβατών (87%) όσο και των παιδιών (84%). Το Fiesta βαθμολογήθηκε με άριστα στις δοκιμές  που προσομοιώνουν πλευρική σύγκρουση οχήματος με όχημα. Επίσης, υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε ομοίως στις εμπρόσθιες συγκρούσεις και στις πλευρικές σε κολόνα. Προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο προστασίας για όλους τους επιβαίνοντας και ικανοποιητική ασφάλεια σε οπίσθιες συγκρούσεις.

  Το Fiesta διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης σε επιβάτες και πεζούς. Ανάμεσά τους είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection της Ford. Αυτό, για πρώτη φορά μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων στο σκοτάδι.

  Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Adjustable Speed Limiter και Lane Keeping Aid υπογραμμίστηκαν και σχολιάστηκαν θετικά από το Euro NCAP. Το ίδιο και οι προ-εντατήρες και περιοριστές φορτίου – που προσφέρονται για πρώτη φορά και για τους πίσω επιβάτες. Τέλος εκθειάστηκε και η κάλυψη αερόσακων των εμπρός καθισμάτων για το κεφάλι, το θώρακα και  την περιοχή της λεκάνης.

  Προσεγμένη δομή

  Το αμάξωμα του νέου Fiesta αποτελείται από 36% περισσότερο ατσάλι βορίου. Η νέα σχεδίαση Τ μεταφέρει πιο αποτελεσματικά την ενέργεια από μία πλευρική σύγκρουση στην οροφή.

  Ανασχεδιασμένες δοκοί στις πόρτες προστατεύουν επιπλέον τους επιβάτες σε μία πλευρική σύγκρουση. Οι πόρτες τόσο στα 3θυρα όσο και στα 5θυρα μοντέλα περιλαμβάνουν τώρα και αισθητήρες πίεσης, που επιτρέπουν την ενεργοποίηση των συστημάτων συγκράτησης αρκετά χιλιοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα.

  Το νέο Fiesta είναι επίσης το πρώτο Ford στην Ευρώπη που σχεδιάζεται με τη βοήθεια εικονικών δοκιμών πρόσκρουσης σε υπολογιστή. Η τεχνολογία αυτή προβλέπει με ακρίβεια με ποιο τρόπο τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, από αερόσακους μέχρι δομή αμαξώματος, θα λειτουργήσουν σε πραγματικές συνθήκες. Έτσι ώστε να προστατεύσουν τους επιβάτες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά σε περίπτωση ατυχήματος.

  Τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης

  Σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, απαιτούν τη συμβολή  δύο καμερών, τριών ραντάρ και 12 αισθητήρων υπερήχων. Όλα αυτά παρακολουθούν μία περιοχή 360 μοιρών γύρω από το όχημα και ‘σαρώνουν’ το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130 m. Έτσι λειτουργούν τα συστήματα Active Park Assist with Perpendicular Parking, Adaptive Cruise Control, Auto High Beam, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert, Distance Indication, Driver Alert, Forward Collision Warning, Lane Keeping Alert και Traffic Sign Recognition.

  Το νέο Fiesta πωλείται τώρα σε όλη την Ευρώπη με μία ολοκληρωμένη γκάμα. Αυτή περιλαμβάνει το στιλάτο Fiesta Titanium, το εμπνευσμένο από τη Ford Performance Fiesta ST-Line, το πολυτελές Fiesta Vignale, και το Fiesta Trend.

  Το Fiesta Active crossover – το πρώτο μιας νέας οικογένειας οχημάτων Active που θα λανσαριστούν σε όλη τη γκάμα Ford τα επόμενα χρόνια – και το νέο Fiesta ST 200 ίππων θα κυκλοφορήσουν επίσης του χρόνου.

  Σχόλια

  Σχόλια