Αναρρώνει ήδη από το ατύχημα ο Rossi

  Συμμετέχοντας σε προπόνηση enduro, ο Valentino Rossi υπέστη σοβαρό κάταγμα κνήμης και περόνης στο δεξί πόδι.

  Πολύ κακά μαντάτα για τον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας γενικά και την ομάδα της Yamaha – Movistar και τον Rossi ειδικά. Ο 38χρονος εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και τέταρτος στην φετινή κατάταξη οδηγών, έσπασε κνήμη – περόνη του δεξιού του ποδιού. Το ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 31 Αυγούστου, σε προπόνηση του ¨Γιατρού” με μοτοσικλέτα enduro.

  Ο λαοφιλής αναβάτης εισήχθη το βράδυ στο νοσοκομείο της πόλης Urbino και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ancona. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας Yamaha – Movistar, αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο. Μεταξύ 2 και 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκε σε επέμβαση από τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείο, δρ. Raffaele Pascarella.

  Το κάταγμα αντιμετωπίστηκε με ειδικά μεταλλικά συνδετικά ελάσματα και η εγχείρηση ήταν απόλυτα επιτυχής. Ήδη ο Rossi βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και, όπως δήλωσε ο ίδιος, παρότι λυπάται για το ατύχημα, δεν βλέπει την ώρα να ανέβει ξανά στη μοτοσικλέτα.

  Το ζήτημα είναι ότι η ανάρρωση από τέτοιες επεμβάσεις χρειάζεται χρόνο και σίγουρα ο Rossi θα χάσει τους δύο επόμενους αγώνες, στην Ιταλία και στην Ισπανία, στις 10 και 24 Σεπτεμβρίου. Ευτυχώς μετά μεσολαβούν δύο εβδομάδες, πριν ακολουθήσουν back to back τρία GP, σε Ιαπωνία, Αυστραλία και Μαλαισία. Ας ελπίσουμε ότι ο κορυφαίος αναβάτης όλων των εποχών, θα είναι έτοιμος τουλάχιστον γι’ αυτά.

  Το ζήτημα είναι ότι πλέον χάνεται κάθε ελπίδα δική του για μια καλή θέση στο πρωτάθλημα, ενώ, ταυτόχρονα, η Yamaha δεν θα έχει τύχη έναντι των άλλων κατασκευαστών. Παράλληλα ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου για την αντικατάστασή του, τουλάχιστον στους δύο επόμενους αγώνες. Πολλά ακούγονται, όμως πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για το όνομα του “τυχερού”.

  Σχόλια

  Σχόλια