Ακόμα ένα ρεκόρ μας ετοιμάζει ο Rossi

  Παίρνοντας εκκίνηση στο Silverstone, ο "Γιατρός" φτάνει τις 300 συμμετοχές στο MotoGP. Κανείς δεν έχει καταφέρει ποτέ κάτι αντίστοιχο.

  Δεν υπάρχει ρεκόρ που να μην έχει κατακτήσει, ενώ οι 300 εκκινήσεις σε αγώνες του MotoGP είναι κάτι που θα μείνει στην ιστορία. Διότι πολύ δύσκολα οποιοσδήποτε υφιστάμενος ή μελλοντικός αναβάτης θα μείνει 17 χρόνια ενεργός στην κορυφαία κατηγορία.

  Ο Rossi είναι ένα μοναδικό φαινόμενο. Όχι μόνο στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ξέρετε πολλούς αθλητές που για 17 χρόνια να είναι οι δημοφιλέστεροι στον τομέα τους; Ειδικά στον κορυφαίο θεσμό του είδους τους;

  Με συνολικά εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Rossi δεν άφησε τίποτα όρθιο στους αγώνες ταχύτητας. Κέρδισε ένα στα 125 κ.εκ., ένα στα 250 κ.εκ. και εφτά στην κορυφαία κατηγορία. Τέταρτος φέτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος, με νίκη μάλιστα στο Assen, δείχνει ότι έχει ακόμα κίνητρο.

  Αμούστακα παιδιά με τρομερό στιλ και ικανότητες, δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το ρυθμό ενός αναβάτη 38 ετών, ακόμα και σήμερα. Το πείσμα, η εξέλιξη αλλά και η βιολογική αντοχή του “Γιατρού”, είναι πέρα από κάθε λογική. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για το άθλημα, καθώς θα μπορούσε να γεμίζει πίστες ακόμα και μόνος του.

  O Rossi είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση σε όλα τα επίπεδα. Κυριολεκτικά αναγέννησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα τις αγωνιστικές του ικανότητες και την επικοινωνιακή του δεινότητα. Σόουμαν αλλά όχι χωρίς στιβαρά αποτελέσματα στην πίστα, εξαιρετικά δημοφιλής όχι όμως για την προσωπική του ζωή, αλλά για τα αγωνιστικά του επιτεύγματα.

  Στο μέλλον ίσως δούμε ακόμα ικανότερους οδηγούς από τον Rossi, καθώς οι τεχνικές εξελίσσονται και οι αναβάτες ξεκινούν πλέον να αγωνίζονται από πολύ τρυφερές ηλικίες. Ωστόσο ο Ιταλός μάγος των δύο τροχών θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένος στην ιστορία, πρώτος και μόνο για πολλά χρόνια, ως ο καλύτερος όλων των εποχών.

  Σχόλια

  Σχόλια