Tο BMW Group σημαδεύει την κορυφή

  Μετά από μία ακόμα ισχυρή επίδοση το πρώτο εξάμηνο του 2017, το BMW Group παραμένει πλήρως προσηλωμένο στην υλοποίηση της στρατηγικής Strategy NUMBER ONE > NEXT

  Με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση της μελλοντικής μετακίνησης και της μεταμόρφωσης του αυτοκινητιστικού τομέα, ως παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος premium μετακίνησης, το BMW Group πάντα εστιάζει στις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών του και συνεχίζει το καινοτόμο έργο του στους τέσσερις τομείς ACES – Autonomous, Connected, Electrified & Services/Shared (Αυτόνομο, Συνδεδεμένο, Ηλεκτρικό, Υπηρεσίες Κοινοχρησίας).

  Πρωταρχικός σκοπός του Group είναι η επέκταση της ηλεκτρικής μετακίνησης και της αυτοματοποιημένης οδήγησης. Το BMW iNEXT θα θέσει νέα πρότυπα και στους δύο αυτούς τομείς και θα αποτελέσει τη νέα αιχμή του δόρατος της τεχνολογικής εξέλιξης. Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Dingolfing – μία απόφαση που υπογραμμίζει τη σημασία της Γερμανίας ως βάση για μελλοντικές τεχνολογίες και πρότυπο κέντρο για την ηλεκτρική μετακίνηση. Η Γερμανία θα λειτουργήσει σαν κόμβος για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης. Στο πλαίσιο συμφωνιών συνεργασίας που πραγματοποιήθηκαν με τις Intel και Mobileye, οι πρώτοι μηχανικοί και από τις τρεις εταιρίες θα μεταβούν στις νέες εγκαταστάσεις εξέλιξης στο Unterschleißheim κοντά στο Μόναχο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Επιπλέον, ένα χρόνο από την έναρξη της συνεργασίας, αρκετοί περίοπτοι εταίροι, μεταξύ των οποίων οι Delphi και Continental έχουν πλαισιώσει το project.

  «Τεράστιες αλλαγές αναμένονται στον κόσμο της μετακίνησης και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η εταιρία μας είναι έτοιμη να τις αντιμετωπίσει. Η στρατηγική NUMBER ONE > NEXT αναδεικνύει το πλεονέκτημα που έχουμε στην καινοτομία και ενισχύει τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες», σχολίασε ο Harald Kr ü ger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Προχωράμε ραγδαία στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης, στο παρόν και το μέλλον. Κανείς από τους επίσημους ανταγωνιστές μας δεν έχει καταφέρει να λανσάρει τόσα πολλά ηλεκτρικά οχήματα. Στο μέλλον, με την ευέλικτη αρχιτεκτονική μας θα μπορούμε να αποφασίζουμε γρήγορα ποια και πόσα μοντέλα θα κατασκευάζουμε με κινητήρες καύσης, plug-in υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Αυτή η ευελιξία στην προϊοντική γκάμα μας είναι το μυστικό της επιτυχίας μας σε μία εποχή ρευστότητας και αβέβαιων προβλέψεων».

  Η επιτυχημένη βασική επιχείρηση, διαμορφωμένη ώστε να παράγει μακροπρόθεσμη κερδοφορία, παραμένει ο στυλοβάτης του BMW Group, ενισχύοντάς το στη διαμόρφωση της μελλοντικής μετακίνησης. Το BMW Group κατέγραψε άνοδο το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε πωλήσεις, έσοδα και κέρδη. Στο αποτέλεσμα συνέβαλε η νέα BMW Σειρά 5, της οποίας το λανσάρισμα στις αρχές του 2017 σηματοδότησε το ξεκίνημα της μεγαλύτερης προϊοντικής επέλασης στην ιστορία του BMW Group. Σαράντα νέα και ανανεωμένα μοντέλα των τριών premium μαρκών του Group, BMW, MINI και Rolls-Royce, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά φέτος και του χρόνου.

  «Οι πελάτες μας είναι ενθουσιασμένοι με τη νέα Σειρά 5. Από τότε που λανσαρίστηκε και όλο το δεύτερο τρίμηνο, συνεχίζει να σημειώνει σημαντική επιτυχία στην αγορά. Είμαστε σίγουροι ότι το BMW Group, με τις τρεις premium μάρκες του, θα πετύχει νέο ρεκόρ παραδόσεων το 2017 και θα παραμείνει ο σημαντικότερος πάροχος premium μετακίνησης», δήλωσε ο Kr ü ger. «Μαζί με την επιτυχία των προϊόντων μας, η στρατηγική μας επικέντρωση στην επικερδή ανάπτυξη στις ΗΠΑ αποδίδει επίσης καρπούς».

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια