Πάτησε Ελλάδα το νέο Ford Fiesta

  Στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Grand Resort στο Λαγονήσι, το Fiesta υποδέχτηκε τους Έλληνες δημοσιογράφους και τους αποκαλύφθηκε πλήρως.

  Ford Fiesta 2017

  Κάθε νέο μοντέλο στη δεύτερη πιο δημοφιλή κατηγορία στην Ευρώπη και πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα, την B, αποτελεί είδηση. Το νέο Fiesta στην 8η γενιά του το έχουμε δει ήδη από το τέλος του 2016. Έκτοτε, η Ford φρόντισε να ενημερώσει για κάθε πτυχή τη προσωπικότητας του μέχρι να το γνωρίσουμε και ζωντανά.

  Παράλληλα με την πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Fiesta, η Ford Hellas είχε την ευκαιρία να έχει στη χώρα μας ένα στόλο Fiesta, που δέσμευσε για την γνωριμία μας.

  Εξωτερικά το νέο Fiesta δείχνει και είναι μεγαλύτερο από το απερχόμενο, 4,040 μέτρα σε μήκος, με σαφώς πιο εκλεπτυσμένη αισθητική και λιγότερα δυναμικά στοιχεία προς όφελος της κομψότητας. Έχοντας ήδη στη γκάμα της το Ka+ ως το “εισαγωγικό” μοντέλο στην κατηγορία B, η Ford θέλησε να αναβαθμίσει το Fiesta. Το κατάφερε μάλιστα από όλες τις απόψεις.

  Τη βάση αυτής της αναβάθμισης αποτελεί αναμφισβήτητα το νέο πλαίσιο. Πιο στιβαρό, με καίριες βελτιώσεις στα σημεία στήριξης των αναρτήσεων και εκτεταμένες ηχομονωτικές λύσεις, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμπρός. Μεγαλύτεροι χώροι επιβατών, συνδυάζονται με ένα κορυφαίο από άποψη όγκου χώρο αποσκευών, στα 292 λίτρα.

  Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από το εσωτερικό του νέου Fiesta, στο οποίο τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο με το παρελθόν. Απέριττη και σύγχρονη σχεδίαση, σημαντικά βελτιωμένα υλικά κατασκευής και εντυπωσιακή πληρότητα εξοπλισμού, είναι τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.

  Το νέο Fiesta διαθέτει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης από τη βασική ακόμα έκδοση, που ειδικά στις πιο πλούσιες εκδόσεις Business και Titanium, οι οποίες προς το παρόν θα είναι οι κορυφαίες στην ελληνική αγορά, ενσωματώνουν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Όπως σύστημα αυτόματης πέδησης με αναγνώριση πεζών και τη νύχτα, αυτόματη στάθμευση, ειδοποίηση κάθετα ερχόμενων οχημάτων και πεζών κατά την όπισθεν, αυτόματη διατήρηση σταθερής ταχύτητας με δυνατότητα προσαρμογής σε αυτή των προπορευόμενων οχημάτων, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και πολλά ακόμα.

  Τόσο η πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, όσο και τα βραβευμένα μηχανικά σύνολα , βοηθούν ώστε το μότο της Ford πως το Fiesta είναι “το πιο τεχνολογικά προηγμένο μικρό αυτοκίνητο που πωλείται στην Ευρώπη” να μην φαντάζει ως περιττή μεγαλοστομία.

  Βασικός κινητήρας στο νέο Fiesta είναι ένα τρικύλινδρο σύνολο 1.1 λίτρων με ατμοσφαιρική τροφοδοσία και ισχύ 85 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Ο έξι χρονιές στη σειρά βραβευμένος κινητήρας βενζίνης Ecoboost των 998 κ.εκ. προσφέρεται σε εκδόσεις 100, 125 και 140 ίππων, με χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο έξι σχέσεων.

  Ford Fiesta 2017

  Οι επιλογές στους κινητήρες diesel περιλαμβάνουν το εξής ένα σύνολο των 1.5 λίτρων, με ισχύ 85 ή 120 ίππους και κιβώτιο χειροκίνητο έξι σχέσεων και στις δύο περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες diesel εκδόσεις του νέου Fiesta, με εκπομπές CO2 μόλις 82 γρ./χλμ,. απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

  Μοναδική σε χρονική διάρκεια είναι η εγγύηση που προσφέρει η Ford για το Fiesta. Οκτώ (8) χρόνια παρακαλώ. Αν  συνοδευόταν και από ένα μεγαλύτερο διάστημα καλυπτόμενων χιλιομέτρων και όχι μόνο 100.000 χιλιάδες, θα μπορούσαμε να μιλάμε για αποκλειστικό λόγο αγοράς.

  Στη χώρα μας οι παραγγελίες του νέου Fiesta έχουν ήδη ξεκινήσει, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους κατόχους τους μέσα στον Ιούλιο. Με τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα, σε εκδόσεις Trend, Business και Titanium προς το παρόν, με τις κορυφαίες ST-Line και Vignale να αναμένονται τον Οκτώβριο του 2017.

  Λίγο αργότερα, στις αρχές της άνοιξης του 2018, περιμένουμε την έκδοση ST των 200 ίππων, καθώς και το crossover Fiesta με την ονομασία Active.

  Όσον αφορά στις τιμές, αυτές ξεκινούν από τα 12.990€ για την τρίθυρη έκδοση Trend των 1.1 λίτρων, με πλούσιο εξοπλισμό, ενώ για τον κινητήρα Ecoboost των 100 ίππων υπολογίστε την εκταμίευση 14.289€. Οι εκδόσεις με τον diesel κινητήρα των 85 ίππων κοστίζουν 14.669€, ενώ με τον ισχυρότερο των 120 ίππων από 16.880€ -στην ιδιαίτερα πλούσια έκδοση St-Line.

  Κείμενο: Νίκος Γιαννούλας

  Εικόνες: Γ. & Χ. Καραγιωργάκης

  Σχόλια

  Σχόλια