Κανένα Volvo χωρίς ηλεκτρικό κινητήρα από το 2019

  Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης οδεύει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς όλοι οι κατασκευαστές παίρνουν το δρόμο της ηλεκτροκίνησης.

  Volvo Twin Engine Range 2017

  Με στόχο να καλύπτει με άνεση τις ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων αλλά και να οδηγηθεί σταδιακά στην εξάλειψη του κινητήρα εσωτερική καύσης, η  Volvo ανακοίνωσε πως κάθε μοντέλο της. που θα από το 2019 και ύστερα, θα διαθέτει και έναν ηλεκτροκινητήρα.

  Ήδη όλα τα νέα μοντέλα της Volvo διαθέτουν και υβριδικές εκδόσεις, ενώ πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο η εταιρεία Polestar, 100% θυγατρική της Volvo και υπεύθυνη για τις αγωνιστικές δραστηριότητες και τον κλάδο βελτιώσεων, θα μετουσιωθεί σε αυτόνομη μάρκα κατασκευής σπορ, αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  Η Volvo σχεδιάζει το λανσάρισμα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε όλο το εύρος της γκάμας των μοντέλων της. αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα, plug-in υβριδικά  και ήπια υβριδικά (mild hybrids).

  Ανάμεσα στο 2019 και το 2021 η σουηδική εταιρεία θα λανσάρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τρία από αυτά  θα έχουν το σήμα της Volvo και τα άλλα δύο θα είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Polestar. Αναλυτικές λεπτομέρειες για αυτά τα λανσαρίσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα τους επόμενους μήνες.

  Στο μέλλον λοιπόν δεν θα υπάρχουν μοντέλα της Volvo χωρίς έναν ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς τα αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης σταδιακά θα τίθενται εκτός παραγωγής και θα αντικαθίστανται με μοντέλα στα οποία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα αντικαθίσταται πλήρως από ηλεκτρικό ή θα υποβοηθείται στη λειτουργία του.

  Η Volvo, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Håkan Samuelsson, στοχεύει σε συνολικές πωλήσεις 1.000.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025. Πολύ αισιόδοξος στόχος, ωστόσο με την κινεζική αγορά να αποτελεί προνομιακό πεδίο δράσης της μάρκας, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

   

   

  Σχόλια

  Σχόλια