DRIVE Safe από το περιοδικό DRIVE

  Σε μια ειδική εκδήλωση, το περιοδικό αυτοκινήτου DRIVE παρουσίασε τη δράση DRIVE Safe για την Οδική Ασφάλεια.

  Κάτω από αυτό το γενικό τίτλο, εντάσσεται μια ειδική έκδοση, αλλά και μια σειρά δράσεων στις οποίες περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα σεμιναρίων κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά δημοτικού σχολείου αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η έκδοση ενός παιδικού βιβλίου αφιερωμένου στην οδική ασφάλεια και ένα ψηφιακό παιχνίδι. Όλες οι παραπάνω ενέργειες στοχεύουν στην εμπέδωση της έννοιας της οδικής ασφάλειας από την κρίσιμη παιδική ηλικία.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του ελληνικού Kοινοβουλίου και συγκεκριμένα ο κος Γιώργος Ουρσουζίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια και ο κος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

  Το παρόν έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ κος Γιώργος Βασιλάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ κος Σωτήρης Χατζίκος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κος Δημήτρης Μιχελακάκης. Την Τροχαία Αττικής εκπροσώπησε ο Αστυνόμος Α’ κος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

  Πιο αναλυτικά

  Η έκδοση DRIVE SAFE με την πλούσια θεματολογία της καταγράφει τα προβλήματα, προτείνει λύσεις, ενθαρρύνει την σωστή και υπεύθυνη συμπεριφορά, αναλύει την τεχνολογία, αλλά εστιάζει στον άνθρωπο. Αλλά η ευαισθησία του DRIVE στην οδική ασφάλεια δεν εξαντλείται σε μερικές… εκατοντάδες σελίδες. Θεωρώντας την οδική ασφάλεια πρώτα από όλα θέμα παιδείας και αγωγής, που εμπεδώνεται από την παιδική ηλικία με τα σωστά ερεθίσματα, το DRIVE ανακοίνωσε μια εθελοντική πρωτοβουλία που ανέλαβε σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Είναι το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα». Ένα πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά του δημοτικού σχολείου. Σχεδιασμένο με τη βοήθεια της έμπειρης παιδαγωγού κας Σγουρής Γεωργιάδου, συγγραφέως παιδικών βιβλίων με 14 εκδόσεις στο ενεργητικό της, ώστε να είναι κατανοητό αλλά και ευχάριστο.

  Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι που προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα» κεντρίζει το ενδιαφέρον τους. Τα βοηθά να κατανοήσουν τους κινδύνους χωρίς να φοβηθούν. Τα καθοδηγεί έτσι ώστε τα ίδια να δώσουν τις απαντήσεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Εμπνέει τον σεβασμό στους κανόνες. Τα ενθαρρύνει να αναλάβουν ευθύνες. Δοκιμάζει και εμπλουτίζει τις γνώσεις τους. Κερδίζει το χαμόγελό τους. Η ομάδα του DRIVE ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται στο στάδιο συγγραφής ενός παιδικού βιβλίου αφιερωμένου στην οδική ασφάλεια. Με πρωτότυπους ήρωες, οι οποίοι μέσα από τις περιπέτειές τους θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την οδική ασφάλεια. Οι ήρωες θα γίνουν στην πορεία πρωταγωνιστές ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού για smartphones και tablets, έτσι ώστε η οδική ασφάλεια να μην είναι «μάθημα» αλλά διασκέδαση, ξεκούραση, ευχάριστος δημιουργικός χρόνος για την οικογένεια.

  Οι τοποθετήσεις

  Επιστρέφοντας στις τοποθετήσεις των ομιλητών, και οι δύο εκπρόσωποι του κοινοβουλίου αναγνώρισαν την ευθύνη του πολιτικού συστήματος για την καθυστέρηση στην χάραξη μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής που θα έπρεπε να είχε διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες. Υπογράμμισαν την ανάγκη η κυκλοφοριακή αγωγή να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα και να αξιοποιηθούν καλύτερα πόροι όπως τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής. Τόνισαν και οι δύο ότι η προσπάθεια αυτή είναι υπερκομματική και δεν έχει χρώμα. Ο κ. Ουρσουζίδης εστίασε στο υψηλό κόστος, κοινωνικό και οικονομικό των τροχαίων ατυχημάτων. Και κάλεσε τόσο τους ειδικούς δημοσιογράφους, όσο και τους προέδρους των Συνδέσμων Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας σε διάλογο στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής.

  Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Βασιλάκης όσο και ο κ. Χατζίκος στάθηκαν στη σημασία της ηλικίας του στόλου στην οδική ασφάλεια. Επεσήμαναν την ανάγκη η πολιτεία να βοηθήσει την αγορά ώστε περισσότεροι οδηγοί και αναβάτες να έχουν πρόσβαση σε προηγμένης τεχνολογίας ασφαλέστερα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Ο κ. Βασιλάκης στάθηκε επίσης στις επιπτώσεις που έχουν τόσο στην ασφάλεια όσο και στο περιβάλλον αμφιλεγόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ηλικίας επαγγελματικών οχημάτων. Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη για πιο αυστηρούς και αδιάβλητους τεχνικούς ελέγχους, για πιο ουσιαστική και αυστηρή αστυνόμευση, ενώ φυσικά τόνισαν την ανάγκη για την καλλιέργεια της οδηγικής κουλτούρας από την παιδική ακόμη ηλικία. Στη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Μιχελακάκης, τονίζοντας ότι στις χώρες που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι σε υψηλό επίπεδο, οι δείκτες των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ χαμηλά. Ο κ. Άρης Ζωγράφος, πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης έδωσε μια νέα διάσταση στην κουβέντα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συνύπαρξη με κανόνες αλληλοσεβασμού στην κοινωνία της κινητικότητας. Χαιρετισμό απήυθυνε ο κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης, πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου που επιδεικνύει έμπρακτα ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

  Τον λόγο πήραν επίσης εκπρόσωποι των εταιρειών που υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την δράση DRIVE Safe. O κ. Αντώνης Τσακνάκης, προϊστάμενος Direct Business της Anytime μας μίλησε για την έξυπνη, αξιόπιστη και ευέλικτη online ασφάλιση και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς η αυτοκίνηση αλλάζει μορφή. Ο κ. Γιώργος Κουταλιέρης, διευθυντής Marketing & Δημ. Σχέσεων της Continental μας μίλησε για τις τεχνολογίες οδηγικών βοηθημάτων με τις οποίες η Continental προμηθεύει τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Τέλος ο κ. Λευτέρης Γιαννακουδάκης, Marketing Manager πρατηρίων Shell, πήρε το λόγο για να ανακοινώσει δράσεις που αναλαμβάνει η Shell, εθελοντικού χαρακτήρα, στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας παιδιών. Με ένα τρόπο που τα μυεί ταυτόχρονα στον κόσμο της οδηγικής απόλαυσης.

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια