Live Test: Kymco People One 125cc

  Πολύ όμορφο και πλήρως ανανεωμένο το νέο People One της Kymco είναι έτοιμο για μεγάλα πράγματα

  To Kymco People One 125cc ήρθε στο Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος.

  Δευτέρα 15 Μαΐου

  Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει το People One όσον αφορά την οδική του συμπεριφορά καθώς η Kymco φαίνεται να έχει προσέξει το συγκεκριμένο τομέα. Το 125άρι scooter με τη βοήθεια του 16” τροχού εμπρός σε πρώτη φάση προσφέρει καλό επίπεδο άνεσης και απόσβεσης των ανωμαλιών του δρόμου. Σε συνδυασμό με την ποιοτική πίσω ανάρτηση η κατάσταση είναι εξαιρετική και το Kymco δεν σε κουράζει.

  Για την καθημερινότητα της πόλης δεν θα ζητήσεις κάτι άλλο καθώς είναι πολύ ευέλικτο αλλάζοντας κατεύθυνση για πλάκα. Στρίβει με ασφάλεια προσφέροντας καλή αίσθηση στον αναβάτη με πλούσια πρόσφυση και το μόνο που σε προβληματίζει είναι η μέτρια πληροφόρηση από το πίσω μέρος – θυμίζει λίγο Vespa στην αίσθηση με αρκετό βάρος πίσω.

  Τα φρένα είναι εκπληκτικά, με άφθονη δύναμη και πολύ καλή αίσθηση σε όλους τους τομείς. Το σύστημα CBS βοηθάει στην αυτοπεποίθηση του αναβάτη καθώς εμπλέκει το φρένο του εμπρός τροχού όταν πιέζεις τη μανέτα του πίσω φρένου. Συνολικά, τα φρένα είναι μέσα στα καλύτερα της κατηγορίας χωρίς αμφιβολία.

  Παρασκευή 12 Μαΐου

  Στην καρδιά του νέου People βρίσκεται ένας καινούριος κινητήρας ο οποίος έχει προδιαγραφές Euro4 πλέον. Πρόκειται έναν μονοκύλινδρο, αερόψυκτο 125cc ο οποίος αποδίδει 9,55 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 9,5 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ψεκασμού DIS (Drop Injection System) ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα και αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

  Η πρώτη αίσθηση που σου αφήνει ο κινητήρας είναι πως αργεί να “φορτώσει” καθώς η απόκριση στο πρώτο άνοιγμα του γκαζιού είναι πολύ προοδευτική. Όταν όμως κοιτάξεις το ταχύμετρο θα διαπιστώσεις πως το People κινείται με ικανοποιητικές ταχύτητες και μάλιστα χωρίς να το καταλάβεις έχεις βρεθεί να πηγαίνεις με 100Km/h.

  Το 0-20Km/h είναι αργό, ωστόσο από εκεί και πάνω τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν καλύτερα από ένα οποιοδήποτε 125άρι κάτι που σε κάνει να ξεχνάς τις αργές σου εκκινήσεις στα φανάρια. Η μετάδοση είναι σύγχρονη, χωρίς κομπιάσματα και περίεργους ήχους. Από κατανάλωση τα πράγματα είναι καλά μέχρι στιγμής καθώς με μια πρώτη ματιά μένουν κάτω από τα 3 λίτρα/100Km. Κάτι μου λέει όμως ότι πάμε για πολύ εντυπωσιακά νούμερα της τάξης των 2,5 λίτρων/100Km…

  Για τις ανάγκες της πόλης το μοτεράκι του Kymco είναι εξαιρετικό και εκτός από τις επιδόσεις του λειτουργεί πολύ ποιοτικά.

  Πέμπτη 11 Μαΐου

  Το νέο People One επιβάλλεται να είναι εργονομικά άριστο αν θέλει να έχει τύχη στην κατηγορία. Και η πραγματικότητα το δικαιώνει καθώς από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στη σέλα του αισθάνεσαι άνετα.

  Η θέση οδήγησης τοποθετεί το σώμα πάνω από το scooter βελτιώνοντας στο μέγιστο την ορατότητα. Το τιμόνι είναι χαμηλά, αλλά δεν είναι μικρό κάτι που βοηθάει στον έλεγχο, ενώ η σέλα είναι φαρδιά και σχετικά σκληρή. Το επίπεδο πάτωμα είναι πολύ χρηστικό βοηθώντας στην επιβίβαση/αποβίβαση, ενώ διαθέτει και ικανοποιητικό χώρο για τα πόδια. Τα όργανα είναι όσο σπαρτιάτικα μπορεί να φανταστεί κανείς με ένα ταχύμετρο και έναν δείκτη καυσίμου – μαζί με τις απαραίτητες λυχνίες… αυτά.

  Αποθηκευτικοί χώροι υπάρχουν κάτω από τη σέλα για ένα jet κράνος και μικροαντικείμενα, ενώ στην ποδιά υπάρχει άγκιστρο για κρέμασμα κάποιας σακούλας. Η τάπα καυσίμου τέλος βρίσκεται μπροστά, στην ποδιά και δεν χρειάζεται να κατέβεις από το scooter για ανεφοδιασμό. Συνολικά, το People είναι πολύ χρηστικό στην καθημερινότητα και δεν απογοητεύει τόσο στην άνεση όσο και στο “φόρτωμα”.

  Τετάρτη 10 Μαΐου

  Από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με το νέο Kymco People One ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για ολική αναβάθμιση του μοντέλου. Ακόμα και αν δεν κάνει ούτε ένα χιλιόμετρο με το νέο scooter της Kymco αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για ένα φρέσκο, όμορφο και ντελικάτο μοντέλο.

  Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα ενσωματωμένα φλας και οι κεντρικές γρύλιες οι οποίες δίνουν μια αίσθηση ποιότητας στο scooter. την ίδια στιγμή στο πίσω μέρος ένα τεράστιο φωτιστικό σώμα κλέβει την παράσταση δημιουργώντας παράλληλα και την ουρά της μοτοσικλέτας. Το κόκκινο χρώμα είναι πολύ εντυπωσιακό, ενώ ουσιαστικά το μοναδικό πράγμα που είναι “απλό” πάνω στο νέο People είναι τα όργανά του.

  Πολύ όμορφο καιμ κυρίως φρέσκο scooter για τα μάτια του αναβάτη και όχι μόνο.

   

  Σχόλια

  Σχόλια