Αυτό είναι τo όραμα της Renault για την F1

Tο πρωτότυπο R.S. 2027 αποτελεί μια πρόταση για συζήτηση στο μέλλον των μονοθέσιων, που θα συμμετέχουν στην F1 το 2027.

Renault R.S. 2027 Vision

Με την παρουσίαση του πρωτότυπου R.S. 2027 στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη, η Renault καταθέτει μια άποψη. Μετά από 40 χρόνια στην F1, έχει την τεχνολογία και την δυνατότητα να οραματίζεται τη μορφή των μονοθέσιων του 2027. Η πρότασή της, αφορά ένα υβριδικό μονοθέσιο, που εστιάζει στον οδηγό. Ταυτόχρονα, προσφέρει μια πιο εντυπωσιακή, ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον αγωνιστική δράση.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ανθρωποκεντρική εμπειρία με τους οδηγούς να βρίσκονται στο επίκεντρο και τους θεατές να μπορούν να διακρίνουν όλη την ένταση του αγώνα στο πρόσωπο τους, μέσω του διαφανούς cockpit και του διαφανούς κράνους.
  • Εντυπωσιακή αισθητική χάρη στα ενσωματωμένα στοιχεία LED και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Τα σχήματος «C» στοιχεία LED αποτελούν ήδη κυρίαρχο χαρακτηριστικό στη σχεδιαστική γλώσσα της Renault σε μοντέλα όπως τα νέα Clio και Megane.
  • Ασφαλέστερη δράση χάρη στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Αυτό ενεργοποιείται σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ στην ασφάλεια συμβάλει και ενισχυμένο κάλυμμα του cockpit από πολυκαρβονικό υλικό.
  • Περισσότερη διαδραστικότητα με τους θεατές να μπορούν να βλέπουν τα συστήματα τηλεμετρίας του αυτοκινήτου.
  • Κορυφαίες επιδόσεις χάρη στις τεχνολογικά προηγμένες εφαρμογές που εξελίσσει η Renault:  κίνηση στους 4 τροχούς, σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης (που είναι διαθέσιμο σε διάφορα μοντέλα της γκάμας της Renault όπως το νέο Megane GT) και εξελιγμένες μπαταρίες. Παράλληλα η R.S. 2027 διαθέτει την κορυφαία αναλογία ισχύος/βάρους στην Formula 1 με  1.341 ίππους και 600 κιλά.
  • Ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον. H χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου θα έχει μειωθεί στο μισό, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης για χρήση στο pit lane.

Σχετικά με το πρωτότυπο, ο Cyril Abiteboul, επικεφαλής της Renault Sport Racing δήλωσε:

«Ο ρόλος της Renault Sport Racing είναι να εξερευνά το μέλλον της Formula 1. Στόχος της είναι να προσελκύει το μέγιστο αριθμό φιλάθλων σε ένα περιβάλλον που είναι συμβατό με τους στόχους της Renault. Πιστεύουμε ότι με την R.S. 2027, ένα πρωτότυπο που εκφράζει τις ιδέες και τις προσδοκίες μας, θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους ανθρώπους από το χώρο των αγώνων και τους  φίλους του σπορ».

 

Σχόλια

Σχόλια