Θα νικήσει η Ferrari στην Κίνα;

Με την εξέλιξη των μονοθέσιων να συνεχίζεται, το ερώτημα όλων είναι αν η Mercedes θα πιάσει τους Ιταλούς στη Σανγκάη.

Ferrari F1 GP China 2016

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμφωνούν: το GP της Κίνας που ξεκινά την Παρασκευή 7 Απριλίου θα δείξει την πραγματική δυναμική της κάθε ομάδας.

Τα διαπιστευτήρια δόθηκαν ήδη στην Αυστραλία, με τις Ferrari και Mercedes να καρπώνονται τις θέσεις 1-4 και τους Vettel, Hamilton και Bottas στο βάθρο. Το ερώτημα πλέον είναι αν η Ferrari θα επαναλάβει το θρίαμβο ή αν η Mercedes έχει καλύψει το όποιο μειονέκτημα έναντι των Ιταλών.

Με τα δεδομένα ενός αγώνα στα χέρια τους, αυτόν της Αυστραλίας, όλες οι ομάδες θα έχουν βελτιώσεις και αλλαγές, τόσο στον τεχνικό τομέα όσο και σε αυτόν της στρατηγικής.

Τόσο ο Wolff της Mercedes όσο και ο Boulier της McLaren, δήλωσαν ότι πλέον τα μονοθέσια θα έχουν tailor made στοιχεία για κάθε πίστα, γεγονός που καθιστά δύσκολες τις όποιες προβλέψεις.

Με δεδομένο ότι το 2016 μια Red Bull ήταν στο πόντιουμ, με τον Kviat στο κόκπιτ αλλά και με την Mercedes του Hamilton εκτός, κανείς δεν πρέπει να αποκλείει και την έκπληξη.

Η πίστα στη Σανγκάη έχει επίσης τη φήμη της “λαστιχοφάγου”. Διαθέτει αλληλουχία πολύ γρήγορων και ανοιχτών στροφών που ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τα εμπρός ελαστικά. Έτσι, πολλά θα παιχτούν στη στρατηγική των pit stop και στην επιλογή της γόμας, καθώς πραγματικά δεδομένα αγώνα δεν υπάρχουν φέτος με τα νέα μονοθέσια στο συγκεκριμένο σιρκουί.

Υπό κανονικές συνθήκες και εφ’ όσον δεν έχουμε κάποιο “μπέρδεμα” στις δύο συνεχόμενες δεξιές καμπές μετά την εκκίνηση, λογικά Ferrari και Mercedes θα διατηρήσουν το προβάδισμά τους έναντι των υπολοίπων και στη συνέχεια θα κάνουν έναν αγώνα τακτικής. Την εξέλιξη του οποίου κανείς, λογικά, δεν μπορεί να προβλέψει.

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο τελικά στην υπόθεση νίκη, να μην είναι το μονοθέσιο. Η Mercedes έχει νέα πρόσωπα στο δυναμικό της ομάδας και πλέον μια πιο ώριμη, δεμένη και αποφασισμένη Ferrari απέναντί της. Όπως έδειξε και η Αυστραλία, οι Ιταλοί κατάφεραν να διαχειριστούν καλύτερα τα δεδομένα του πρώτου αγώνα. Δεν ήταν ζήτημα μόνο ωμής ταχύτητας η νίκη.

Η Ferrari δεν έχει καταφέρει νίκη στην Κίνα από το 2013. Έχει λοιπόν το κίνητρο και, όπως έδειξε στον πρώτο αγώνα, την ταχύτητα και την ικανότητα να πρωταγωνιστήσει. Έρχεται λοιπόν στη Σανγκάη με τον αέρα του φαβορί, όσο και αν δεν θέλει καθόλου να χαρακτηρίζεται έτσι.

 

Σχόλια

Σχόλια