Διευθυντής και μέτοχος στη Williams o Paddy Lowe

Επιστρέφει στην εταιρεία που τον ανέδειξε αλλά με πολύ αναβαθμισμένο ρόλο και με θέση στο δ.σ. ο θρυλικός μηχανικός της F1.

Τελείωσε η περίοδος της κηπουρικής για τον Paddy Lowe, όπως είχε ανακοινώσει η Mercedes κατά την αποχώρησή του τον Ιανουάριο του 2017. Με πολύ μεγάλη “σοδειά” μάλιστα.

Ο εξαιρετικά πετυχημένος μηχανολόγος επέστρεψε και επίσημα στην Williams. Έχοντας πλέον το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, μετοχές στην εταιρεία και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Φυσικά όλες οι πλευρές δηλώνουν ενθουσιασμένες με την εκ νέου συμμετοχή του Lowe στην ομάδα του Grove. Το βιογραφικό άλλωστε του Βρετανού είναι γεμάτο επιτυχίες. Μετά από 29 χρόνια στην F1 έχει συμβάλλει σε εφτά τίτλους οδηγών και πέντε κατασκευαστών. Με τις ομάδες της Williams, της McLaren και της Mercedes – Petronas.

Νέα εποχή για τη Williams

Στα 54 χρόνια του ο Lowe είναι λογικό ότι ζητούσε κάτι πολύ περισσότερο από το ρόλο του υπαλλήλου. Και φυσικά ενέδωσε στην πρόταση της Williams που τον έχρισε, εκτός των άλλων, και διοικητικό στέλεχος. Όπως όλα άλλωστε δείχνουν, από τις επιδόσεις της FW40, μια ιδιαίτερα παραγωγική περίοδος ξεκινά για την ομάδα.

Ο Lowe, πέρα από τη θέση του στη διοίκηση της Williams, θα έχει επίσης την τεχνική διεύθυνση τόσο της αγωνιστικής ομάδας, όσο και όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Σχόλια

Σχόλια