Με 320 ίππους το νέο Honda Civic Type R

  Πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης για το νέο κορυφαίο Civic, που υπόσχεται ανόθευτη αίσθηση σπορ οδήγησης.

  2017 Honda Civic Type R

  Το νέο Civic Type R εμπεριέχει την κληρονομιά της Honda στη δημιουργία hatchback υψηλών επιδόσεων. Στόχος του να αντιπροσωπεύει την υπέρτατη έκφραση γνήσιου δυναμισμού στην κατηγορία.

  Βασισμένο στις ίδιες αξίες με το νέο Civic hatchback 10ης γενιάς, το νέο Type R σχεδιάστηκε εξ αρχής για να προσφέρει την πιο απολαυστική οδήγηση. Τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα.

  Αναβαθμισμένος κινητήρας 2.0 VTEC TURBO και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο

  Ο 2.0 VTEC TURBO, η καρδιά του πολυβραβευμένου Type R προηγούμενης γενιάς, έχει βελτιστοποιηθεί και αποδίδει τώρα 320 ίππους με μέγιστη ροπή 400 Nm. Η απόκριση του γκαζιού και οι επιταχύνσεις εν κινήσει έχουν βελτιωθεί χάρη στη νέα χαρτογράφηση του κινητήρα.

  2017 Civic Type R

  Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, γνωστό για την ακρίβεια και την ομαλή διαδικασία αλλαγών, έχει βελτιωθεί περαιτέρω. Διαθέτει ένα νέο σύστημα ελέγχου στροφών που διασφαλίζει την άμεση και χωρίς συμβιβασμούς σύνδεση του Type R με τον οδηγό.

  Πιο άκαμπτο πλαίσιο και ανανεωμένη ανάρτηση

  Το μοντέλο βασίζεται στο ελαφρύτερο, πιο άκαμπτο αμάξωμα του νέου Civic hatchback. Συγκριτικά με το προηγούμενο Type R, η ακαμψία έχει βελτιωθεί περαιτέρω κατά 38%.

  2017 Civic Type R

  Η εμπρός ανάρτηση με γόνατα MacPherson έχει τώρα νέα γεωμετρία. Η οποία ελαχιστοποιεί τις αντιδράσεις στο τιμόνι κατά την επιτάχυνση και μεγιστοποιεί τη σπορ συμπεριφορά. Πίσω, το σύστημα πολλαπλών συνδέσμων έχει βελτιωθεί με τη χρήση μοναδικών βραχιόνων υψηλής ακαμψίας.

  Βελτιωμένα προγράμματα οδήγησης

  Μία βελτιωμένη σειρά προγραμμάτων οδήγησης (driving modes) προσφέρει στο Type Rαυξημένη ευχρηστία συγκριτικά με το προηγούμενο. Η νέα ρύθμιση ‘Comfort’ προστίθεται στις ‘Sport’ (έμφαση στην ευελιξία) και ‘+R’ (για χρήση στην πίστα). Κάθε επιλογή προσαρμόζει ανάλογα τα αμορτισέρ, την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, την αίσθηση αλλαγών σχέσεων και την απόκριση του γκαζιού.

  2017 Civic Type R

  Αναβαθμισμένη αεροδυναμική για ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες

  Για το νέο Type R έχει εξελιχτεί ένα ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο. Το κάτω μέρος του αμαξώματος έχει εξομαλυνθεί, ενώ διαθέτει splitter, ελαφριά πίσω πτέρυγα και πτερύγια στροβιλισμού στα άκρα τις οροφής. Το μυώδες, δυναμικό αμάξωμα πετυχαίνει την καλύτερη στην κατηγορία ισορροπία  μεταξύ άνωσης και αντίστασης, Έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

  2017 Civic Type R

  Παραγωγή στην Ευρώπη

  Η παραγωγή του νέου Civic Type R αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017 στο εργοστάσιο του  Swindon.

  Το Type R θα εξάγεται στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσει επίσημα ένα Type R με σήμα της Honda στη Β. Αμερική.

  2017 Civic Type R

  Σχόλια

  Σχόλια