Πορτοκαλί πανδαισία η νέα McLaren MCL32

Η McLaren είναι η δεύτερη ομάδα που παρουσίασε στις 24 Φεβρουαρίου το μονοθέσιό της, μετά από την Ferrari. Η Βρετανική ομάδα φέτος, ευελπιστεί να έχει μία σαφώς καλύτερη χρονιά από την περσινή. Το 2016 αποτέλεσε χρονιά εξέλιξης για την McLaren, αλλά και για την Honda, η οποία φέτος παρουσιάζει νέο κινητήρα. Οδηγοί της McLaren για το 2017 θα είναι οι Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne, ο οποίος φέτος θα αντικαταστήσει τον Jenson Button.

Η MCL 32 και όχι MP4/32  έχει νέο χρωματισμό με το πορτοκαλί να κάνει πλέον την εμφάνισή του πάνω στο μονοθέσιο, με το μαύρο να λιγοστεύει. Από την άλλη, το άσπρο βρίσκεται με την μορφή λεπτομέρειας πάνω στο πλαϊνό μέρος του μονοθεσίου.

Η μπροστά αεροτομή έχει και αυτή δελτοειδή μορφή, με την μύτη να είναι και αυτή όπως της περσινής της MP4/31. Η διαφορά εστιάζεται στις βάσεις της μύτης με την εμπρός αεροτομή. Οι δύο βάσεις λειτουργούν σαν turning vanes μιας και είναι τεράστιες σε πλάτος και διακεκομμένες για να μπορούν να διοχετεύουν τον αέρα εκεί που θέλουν. Επίσης στο ρύγχος του μονοθεσίου υπάρχει και S-Duct.

Στο μέσο του μονοθεσίου βλέπουμε να υπάρχει μία διαφορετική φιλοσοφία, όσον αφορά τα bargeboards. H MCL32, είναι το μοναδικό μονοθέσιο που έχουμε δει μέχρι στιγμή, το οποίο έχει τόσο πλατιά bargeboards. Πάνω στα οποία έχει τοποθετηθεί και ένα φτερό. Από την άλλη τα sidepods είναι πολύ λεπτά και στηρίζονται πάνω στα bargeboards. Από την νέα MCL32 δεν λείπει το shark fin, το οποίο καταλήγει σε μια σύννομη για το 2017 πίσω αεροτομή.

Σχόλια

Σχόλια