Όλα στο κόκκινο με τη νέα Ferrari, SF70H

Πριν από λίγα λεπτά παρουσιάστηκε στο Fiorano, από την Ferrari, το μονοθέσιο με το οποίο η Ιταλική εταιρεία θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, για το 2017. Το όνομα του νέου μονοθέσιου, είναι SF70H.

Με την SF70H, η Ferrari ευελπιστεί να κάνει μία καλύτερη χρονιά από την περσινή, στοχεύοντας πάντα την κορυφή. Η φετινή μεγάλη διαφορά της ιταλικής εταιρείας, είναι η ενδιάμεση περίοδος από το 2016 μέχρι και τώρα, που πραγματικά δεν είχε ακουστεί το παραμικρό, όσον αναφορά τους στόχους, αλλά και τη δυναμική του νέου μονοθέσιου.

Ομοιότητες και διαφορές

Ας περάσουμε στα του μονοθέσιου όμως. Ο χρωματισμός είναι είναι περίπου ο ίδιος, με το άσπρο πλέον να βρίσκεται στο shark fin, το οποίο έχει και το Τ wing επάνω του, αλλά και στις εμπρός και πίσω αεροτομές.

Η μύτη του μονοθέσιου, μένει με την ίδια περσινή φιλοσοφία. Το δελτοειδές σχήμα της εμπρός αεροτομής, είναι σύννομο με του κανονισμούς του 2017, ενώ στο ρύγχος της SF70H βλέπουμε και S-duct. Φτάνοντας στο πλαϊνό μέρος τα bargeboards είναι μεγαλύτερα, αλλά όχι τόσο πλατιά.

Μία διαφορετική σχεδίαση έχουμε στα sidepods, τα οποία στο πλάι είναι πιο φαρδιά, όμως δημιουργούν μία τεχνητή εισαγωγή αέρα, πριν από την κανονική εισαγωγή αέρα των ψυγείων(σαν φτερό). Στο πίσω μέρος τώρα, βλέπουμε το shark fin με το t-wing, μία φιλοσοφία που πολύ πιθανό να δούμε να δοκιμάζετε από πολλές ομάδες ή ακόμα και να τη χρησιμοποιούν.  Τελειώνοντας, η πίσω αεροτομή και αυτή είναι σχεδιασμένη βάση των προδιαγραφών 2017.

 

Σχόλια

Σχόλια