Ιδού και η Mercedes – AMG W08 EQ Power+

Αποκαλύφθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο Silverstone το νέο μονοθέσιο για το 2017 που όλοι θέλουν να νικήσουν.

Mercedes - AMG W08 EQ Power+

Κυρίες και κύριοι, καλωσορίστε την Mercedes – AMG W08 EQ Power+. Η οποία δεν έχει μόνο νέο όνομα. Είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο σε όλα.

Ξεκινώντας όμως από την ονομασία, τι αλήθεια συμβολίζει το EQ Power+; Πολύ απλά, την ονομασία των ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων που θα “περιποιείται” στο μέλλον η AMG. Οι πιο διαβασμένοι από εσάς θα γνωρίζουν ότι στην έκθεση του Παρισιού, το Σεπτέμβρη του 2016, η Mercedes λάνσαρε τη νέα μάρκα EQ. Όπως και η BMW με την μάρκα i, έτσι και η Merc θα έχει ως ομπρέλα για τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα, το λογότυπο EQ. Τα AMG μοντέλα της EQ λοιπόν, θα ονομάζονται Power+. Και ποια καλύτερη ευκαιρία για να γνωστοποιηθεί κάτι τέτοιο, από το κορυφαίο μονοθέσιο του πλανήτη και την F1.

Αισθητικά η νέα W08 είναι χάρμα οφθαλμών, τόσο χρωματικά όσο και σχηματικά. Χαμηλότερη, φαρδύτερη, πιο χυτή και δυναμική, δίνει υποσχέσεις εντυπωσιακών επιδόσεων. Σε αντίθεση μάλιστα με τα υπόλοιπα μονοθέσια που είδαμε για το 2017, πάνω από την κεντρική εισαγωγή αέρα δεν έχει το γνωστό shark fin, ένα αεροδυναμικό βοήθημα σε σχήμα πτερυγίου καρχαρία, αλλά ένα οριζόντιο πτερύγιο λεπτό και πλατύ.

Τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα με την ομάδα του Μπράκλεϊ μόλις ένα 17% των εξαρτημάτων του προηγούμενο μονοθέσιου έχουν περάσει στο νέο, που είναι κατ’ ουσίαν σε όλα διαφορετικό. Ακόμα και η υβριδική μονάδα ισχύος έχει σημαντικές βελτιώσεις, καθώς οι νέες αεροδυναμικές απαιτήσεις επιβάλλουν εντελώς διαφορετική διαχείριση της δύναμης.

Η ομάδα διατηρεί εν πολλοίς τη σύνθεσή της, με μεγάλες νέες προσθήκες αυτή του Bottas μετά την αποχώρηση του Rosberg, που ήρθε να πάρει θέση πίσω από το πηδάλιο του δεύτερου μονοθέσιου μαζί με τον Hamilton και του νέου αγωνιστικού διευθυντή, του Βρετανού James Allison,  που ήρθε από τη Ferrari για να καλύψει την αποχώρηση του Paddy Lowe.

Σχόλια

Σχόλια