Στη Mercedes έως το 2020 Wolff και Lauda

Την ανανέωση του συμβολαίου των δύο "κεφαλών" της αγωνιστικής της ομάδας στην F1 ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία.

Wolff and Lauda

Έως το τέλος του 2020 παραμένουν στην Mercedes-AMG Petronas οι Toto Wolff και Niki Lauda. Τα συμβόλαιά τους ανανεώθηκαν για τέσσερα χρόνια, έως την ημερομηνία ισχύς της εμπορικής συμφωνίας των ομάδων με την Formula One Management.

Από το 2012 ο Αυστριακός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και από το 2013 ο Γερμανός μάνατζερ, κατάφεραν να κάνουν την ομάδα την ισχυρότερη του πρωταθλήματος. Και όπως είναι φυσικό, οι κόποι τους αναγνωρίζονται.

Αμφότεροι διαθέτουν και ποσοστά μετοχών στην ομάδα, 30% ο Wolff και 10% ο Lauda. Γεγονός που τους καθιστά συμμέτοχους και στα κέρδη της επιτυχίας.

Οι δηλώσεις

Όπως είναι φυσικό, όλες οι πλευρές είναι ευτυχείς με την εξέλιξη αυτή. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Daimler, ο Dr Dieter Zetsche, δήλωσε: “Τα σημερινά αποτελέσματα ξεπερνούν τις προσδοκίες που είχαμε το 2013. Τότε που  προχωρήσαμε σε αναδιοργάνωση της αγωνιστικής μας ομάδας. Οι οργανωτικές ικανότητες του Wolff και η εμπειρία του Lauda, αποτέλεσαν το κλειδί της επιτυχίας. Τώρα μπορούμε να είμαστε σίγουρη για την συνέχεια της πορείας μας τα επόμενα 4 χρόνια”

Σε αντίστοιχο κλίμα, ο Lauda αναφέρει: “Τα τελευταία χρόνια ήταν τα πιο ευχάριστα της καριέρας μου στην F1. Θέλω να ευχαριστήσω τον Wolff για τη συνεργασία. Επίσης το διοικητικό συμβούλιο της Daimler για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους”.

Από την πλευρά του ο Wolff, εκφράστηκε όπως αρμόζει σε έναν manager: “Η επιτυχία μιας ομάδας δεν είναι ποτέ ζήτημα ενός ατόμου. Είναι η κοινή συνισταμένη της προσπάθειας όλων. Κάθε ημέρα νοιώθω πολύ τυχερός που εκπροσωπώ μια τόσο εμπνευσμένη ομάδα άξιων ανθρώπων”.

Σχόλια

Σχόλια