Παραδείσιο πτηνό η G650 Landaulet

  Kάτι αντίστοιχο αποκλείεται να βρει κανείς στον κόσμο του αυτοκινήτου. Κυρίες και κύριοι καλωσορίστε την Mercedes–Maybach G650 Landaulet.

  Mercedes–Maybach G650 Landaulet

  Δεν υπάρχει. Σχεδόν, καθώς μόλις 99 θα παραχθούν. Με κόστος που θα φτάνει τα 500.000€ περίπου. Ιδού λοιπόν ένα νέα σπάνιο είδος. Τόσο ως υπόσταση, όσο και ως προδιαγραφές.

  Η Mercedes–Maybach G650 Landaulet βασίζεται στις G63 AMG 6Χ6 και G 500 4×4², τα δύο μέχρι σήμερα σπανιότερα «είδη» της γκάμας των εκτός δρόμου μοντέλων της γερμανικής εταιρείας.

  Mercedes–Maybach G650 Landaulet

  Ανοιχτή μόνο στο πίσω μέρος, μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα. Εκ των οποίων τα δύο πίσω, απολαμβάνουν πριγκιπικών ανέσεων. Τα μετατοπισμένα στο άκρο του αμαξώματος καθίσματα αφήνουν τεράστιο χώρο, σε συνδυασμό με το αυξημένο κατά μισό μέτρο μεταξόνιο. Επιπλέον είναι ηλεκτρικά συρόμενα, ανακλινόμενα, θερμαινόμενα, ψυχόμενα και με λειτουργία μασάζ. Φυσικά, καλυμμένα με φίνο δέρμα.

  Mercedes–Maybach G650 Landaulet

  Οι δύο πίσω επιβάτες έχουν τον πλήρη έλεγχο του κλιματισμού, της οροφής και των τεράστιων ψηφιακών οθονών 10 ιντσών εμπρός τους, που ελέγχουν ένα αυτόνομο σύστημα infotainment.

  Η καμπίνα του οδηγού και του συνοδηγού είναι διαχωρισμένη, με ένα βυθιζόμενο κρυστάλλινο διαχωριστικό που ελέγχεται από τις πίσω θέσεις. Και εκτός του απίστευτου εξοπλισμού, τα τεχνικά χαρακτηριστικά συνθέτουν μια λιμουζίνα, με γονίδια κατσικιού.

  Mercedes–Maybach G650 Landaulet

  Μέριασε βράχε να διαβώ

  Κατ’ αρχάς ο κινητήρας. V12, με δύο turbo και κυβισμό 6.0 λίτρων. Αποδίδει τη θηριώδη ισχύ των 630 ίππων και την τερατώδη ροπή των 1.000Nm. Αυτές μεταφέρονται μέσω αυτόματου κιβωτίου σε όλους τους τροχούς. Πριν όμως από αυτούς, παρεμβάλλονται τρία μπλοκέ διαφορικά και ένα ενδιάμεσο κιβώτιο υποπολλαπλασισμού των σχέσεων (αργό). Προσθέστε το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος που είναι στα 45 εκατοστά. Έτσι θα διαπιστώσετε ότι αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να ανοίξει στη μέση θάλασσες, όπως ο Μωυσής με τους ισραηλίτες, και να μετακινήσει βουνά.

  Mercedes–Maybach G650 Landaulet

  Όχι ότι μας αφορά φυσικά, για εγκυκλοπαιδικούς  λόγους ωστόσο σημειώστε ότι οι πωλήσεις του ξεκινούν το φθινόπωρο του 2017. Οι παραγγελίες του όμως θα έχουν ήδη καλυφθεί μέχρι την επίσημη παρουσίασή του, στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

  Σχόλια

  Σχόλια