Ταχύτατη φόρτιση για το Ford Focus Electric

  Το ανανεωμένο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς του σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

  Ford Focus Electric 2017

  Το νέο Ford Focus Electric μπορεί να φορτίζεται από ελάχιστη στάθμη στο 80% σε μόλις 30 λεπτά. Ταυτόχρονα έχει αυτονομία 225 χλμ.με μία φόρτιση. Αυτό αυξάνει την πρακτικότητα του ανανεωμένου μοντέλου 2017, που είναι ήδη διαθέσιμο σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα  σε Βέλγιο, Φινλανδία Γερμανία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

  Το νέο Focus Electric είναι ένα από τα 13 νέα, παγκόσμια ηλεκτρικά οχήματα που θα λανσάρει η Ford την επόμενη πενταετία, μεταξύ των οποίων:

  • Ένα νέο, ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 480 km που θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2020.
  • Ένα νέο, plug-in hybrid Transit Custom van που προγραμματίζεται για μαζική παραγωγή το 2019. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε ένα project πολλών εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στο Λονδίνο.
  • Μία υβριδική έκδοση της θρυλικής Ford Mustang.

  Μαζί με το νέο Focus Electric, η Ford προσφέρει επίσης το μοντέλο Mondeo Hybrid για τους Ευρωπαίους πελάτες της. Η Ford επικεντρώνει το «ηλεκτρικό» σχέδιό της στα δυνατά της σημεία. Έτσι μετατρέπει σε ηλεκτρικά τα πιο δημοφιλή, μαζικής παραγωγής επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά, SUV και οχήματα υψηλών επιδόσεων. Με στόχο να τα κάνει ακόμα πιο αποδοτικά, παραγωγικά και απολαυστικά στην οδήγηση.

  Μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση

  Το νέο 5θυρο Ford Focus Electric χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ 145 ίππων (107 kW) και μία μπαταρία 33,5 kw/h. Αυτό σημαίνει σχεδόν 50% περισσότερη χωρητικότητα από του προηγούμενου μοντέλου. Τόσο η μπαταρία όσο και το ηλεκτρικό μοτέρ ψύχονται και θερμαίνονται μέσω υγρού. Κάτι που βοηθά το νέο Ford Focus Electric να είναι πιο αποδοτικό στην κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

  Ένα νέο σύστημα ταχείας φόρτισης Combined Charging System (CCS) επιτρέπει στους οδηγούς να συνδέουν το ηλεκτρικό Focus τους σε σημεία ταχείας φόρτισης DC σε σταθμούς εξυπηρέτησης και ξεκούρασης σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας το 80% της φόρτισης σε 30 μόλις λεπτά.

  Χρησιμοποιώντας την ίδια πρίζα φόρτισης σε έναν οικιακό φορτιστή 32 amp AC,  μπορούν να φορτίζουν το Focus Electric για αυτονομία περίπου 225 km σε 5 ώρες, ή για 150 km αντίστοιχα σε 3-4 ώρες. Σύμφωνα με έρευνες, το 90% των οδηγών διανύει λιγότερο από 100 km την ημέρα με το αυτοκίνητό του και η μέση απόσταση που καλύπτει καθημερινά είναι 46 km.

  Η Ford έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με αρκετούς άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Σκοπός η δημιουργία του εκτενέστερου  δικτύου φόρτισης στην Ευρώπη – με αρχικό στόχο 400 σημεία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης σε όλη την περιοχή.

  Πιο αποδοτικό και εξαιρετικά συνδεδεμένο

  Εκτός από τη μεγαλύτερη αυτονομία και την ταχύτερη φόρτιση, το νέο Focus Electric προσφέρει το τελευταίο σύστημα infotainment SYNC 3. Μέσω αυτού οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν τα συστήματα ήχου, πλοήγησης και συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη. Ταυτόχρονα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™.

  Ford Focus Electric

  Οι οδηγοί του ηλεκτρικού Focus με smartwatches μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyFord Mobile smartwatch app. Με την εφαρμογή αυτή, οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης:

  • Nα βρίσκουν πού έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους,
  • να το κλειδώνουν και να το ξεκλειδώνουν από απόσταση,
  • να ελέγχουν την αυτονομία
  • και τέλος ακόμα και να λαμβάνουν βασικές πληροφορίες για το πιο πρόσφατο ταξίδι τους.

   

  Σχόλια

  Σχόλια