Ιαχές πολέμου από τη Σουηδία (video)

  Μεγάλη μάχη αναμένεται στο δεύτερο γύρο του WRC, αν κρίνει κανείς από τους χρόνους των κυρίως ανταγωνιστών στο shakedown.

  Στην ειδική διαδρομή Skalla των 6,8 χιλιομέτρων έγινε η πρώτη διασταύρωση των ξιφών της μάχης για το δεύτερο γύρο του WRC. Ορισμένοι οδηγοί όπως ο Ogier δεν προσπάθησαν ιδιαίτερα. Στόχος, να κρατήσουν σε καλή κατάσταση τα ελαστικά για τον αγώνα. Ο συνάδελφός του όμως στην M-Sport, ο Mads Østberg πυροβόλησε. Και άφησε πίσω όλους τους ανταγωνιστές του, ελάχιστα όμως.

  Πρώτοι… τέσσερις

  Θα μπορούσε ωστόσο να την χαρακτηρίσει κανείς και Πύρρειο διάκριση. Διότι ο Breen με το Citroen C3 ήταν δεύτερος με χρόνο μεγαλύτερο μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου. Μια ανάσα πιο πίσω, οι Paddon με το Hyundai i20 και Meeke με το C3, μόλις 5 και 6 δέκατα του δευτερολέπτου αντίστοιχα.

  Όλοι οι διεκδικητές λοιπόν δείχνουν πολύ ισχυροί, εκτός ίσως από την Toyota με το Yaris WRC. Ο Latvala ήταν ο μόνος οδηγός της ομάδας στη δεκάδα. Σημαντικά αργότερος ωστόσο, κατά 4,2 δλ. από τον Østberg.

  Σίγουρα ο αγώνας θα αλλάξει πολλά. Τόσο η σειρά εκκίνησης όσο και οι διαθέσεις του καιρού θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ωστόσο οι ενδείξεις είναι ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ έντονος.

  Έως την εκκίνηση της υπέρ ειδικής σήμερα το βράδυ, δείτε χρόνους στον πίνακα και εντυπωσιακά πλάνα από το shakedown στο video που ακολουθεί και φυσικά μείνετε συντονισμένοι.

  1. Mads Østberg Ford Fiesta 4min 11.6sec
  2. Craig Breen Citroën C3 4min 11.7sec
  3. Haydon Paddon Hyundai i20 4min 12.1sec
  4. Kris Meeke Citroën C3 4min 12.2sec
  5. Dani Sordo Hyundai i20 4min 14.0sec
  6. Thierry Neuville Hyundai i20 4min 14.5sec
  7. Elfyn Evans Ford Fiesta 4min 15.1sec
  8. Stéphane Lefebvre Citroën DS 3 4min 16.1sec
  8= Ott Tänak Ford Fiesta 4min 16.1sec
  10. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris 4min 16.2sec

   

  Σχόλια

  Σχόλια