Η Toyota πρόδωσε το TS050 του 2017;

Μπορεί η ίδια η εταιρία να μην έχει αποκαλύψει επίσημα το νέο της όπλο για το WEC, όμως ενδέχεται να το διέρρευσε κατά λάθος.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) περνάει μία περίοδο ξηρασίας. Δεν υπάρχει αγωνιστική δράση και οι συμμετοχές του θεσμού έχουν μόλις ανακοινωθεί. Επιπλέον, βρισκόμαστε αρκετά μακριά από τον Πρόλογο. Ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Monza φέτος, οπότε οι ομάδες ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν.

Μία από αυτές είναι η Toyota, η οποία θέλει να κλείσει την ψαλίδα από την Porsche και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα επιζητεί να πάρει το αίμα της πίσω στο Le Mans.

Η Ιαπωνική εταιρία, όπως έχει ανακοινώσει, δεν θα αποκαλύψει το φετινό της LMP1 πριν τον Πρόλογο. Όμως φαίνεται πως έπεσε στην ίδια της την παγίδα χωρίς να το καταλάβει.

Η πιθανή αποκάλυψη

Σύμφωνα με το βίντεο για τις φετινές τις αγωνιστικές δραστηρότητες, μπορούμε να δούμε το LMP1 πρωτότυπό της. Όμως φαίνεται πως δεν πρόκειται για αυτό του 2016, αλλά του 2017.

Με κάθε επιφύλαξη πως πρόκειται για το αγωνιστικό του 2017, μπορούμε να δούμε πως το εμπρός μέρος έχει ανυψωθεί και επιτρέπει στον αέρα να περνά στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Ο σχεδιασμός θυμίζει αρκετά την απόπειρα της Nissan στην LMP1 με το GTR LM, αλλά και το Audi R15 του 2009 και 2010.

Οι φωτογραφίες μπορεί να μας ξεγελούν. Σε κάθε περίπτωση,  πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 31 Μαρτίου για να μάθουμε την αλήθεια.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια